MENÜ

Türkiye'den Okçuluk Şampiyonası'nda 6 madalya

Türkiye, Gençler ve Yıldızlar Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda makaralı yayda 6 madalya kazandı.

Türkiye'den Okçuluk Şampiyonası'nda 6 madalya

Türkiye, Gençler ve Yıldızlar Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda makaralı yayda 6 madalya kazandı. Türkiye Okçuluk Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Yunanistan’ın Patras kentinde düzenlenen organizasyonda makaralı yayda final müsabakaları gerçekleştirildi.

Milliler, makaralı yayda gençlerde 1 altın ve 2 gümüş, yıldızlarda ise birer altın, gümüş ve bronz madalya elde etti. Gençler kategorisinde Çağrı Dağdeviren, Caner Türkkan ve Yunus Özsipahi’den oluşan Makaralı Yay Erkek Takımı, finalde İtalya’yı 225-224 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Büşra Nur Gürlek, Buse Başak Haney ve Begüm Topkarcı’nın yer aldığı Makaralı Yay Kız Takımı, finalde İngiltere’ye 219-218 mağlup olarak gümüş madalyada kaldı.

Ferdi müsabakalarda ise Büşra Nur Gürlek, makaralı yay kızlar finalinde Rus rakibi Elizaveta Knyazeva’ya 141-135 yenilerek ikinci sırayı aldı. Bu kategoride üçüncülük maçında Begüm Topkarcı, Estonyalı Lisell Jaatma engelini geçemedi.

Yıldızlar kategorisinde ise Türkiye’yi Şevval Özer, Sevda Yaka ve Emine Azra Yılmaz’ın temsil ettiği Makaralı Yay Kız Takımı, finalde İngiltere’yi 226-221 yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
Emircan Haney, Ömer Faruk Köse ve Bünyamin Yankaç’ın oluşturduğu Makaralı Yay Erkek Takımı, final müsabakasında İngiltere’ye 222-216 mağlup olarak gümüş madalyada kaldı.

Ferdi yarışmada makaralı yay kızlar bronz madalya maçında iki Türk sporcu karşı karşıya geldi. Şevval Özer’e 145-138 üstünlük kuran Emine Azra Yılmaz, bronz madalya elde etti. Öte yandan Türkiye, şampiyona kapsamında düzenlenen kıtasal kota turnuvasında 2018 Gençlik Olimpiyatları’na okçuluk branşında kızlarda sporcu göndermeyi garantiledi.

Erkeklerde kotayı daha önce Dünya Şampiyonası’nda elde eden Türkiye, böylece Arjantin’in ev sahipliği yapacağı Gençlik Olimpiyatları’nda okçuluk müsabakalarına maksimum sayı olan birer erkek ve kız sporcuyla katılacak.

Gençler ve Yıldızlar Avrupa Okçuluk Şampiyonası, yarın klasik yayda yapılacak madalya müsabakalarıyla tamamlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ