MENÜ

Türkiye - Almanya

Bizi de yenip, 9'da 9 yaptılar... Şimdi sıra Belçika'da...

Türkiye - Almanya

Haberin Devamı

Joachim Löw’ün öğrencileri, Alman teknolojisinin son ürünü bir makine gibiydi. Kalecileri Neuer bile iki golün atağını başlattı, forvetlerine pozisyon hazırladı. Bizim orta sahamız ise 3-5 isabetli pası zar-zor yaptı. Gomez, Müller kontra gollerle ağlarımızı sarstı, Schweinsteiger’in penaltı vuruşu, Euro 2012 biletimizi ateşe attı!

Belçika ise Kazakistan’ı 4-1’le yıktı, bir puan önümüze sıçradı. Artık ‘10’da 10’ hedefiyle Belçika’yı ağırlayacak Almanya’ya duacıyız. Panzerler kazanırsa, Azerbaycan’dan 1 puan alsak bile grup ikincisi olacağız. Beraberlik haberi gelirse, 3 puan için saldıracağız. İşin açıkçası salı günü Löw ve ekibi için tempo tutacağız!

İpler elimizde değil artık

Polonya-Ukrayna’nın ortaklaşa düzenleyeceği EURO 2012 Şampiyonası’na gitme adına kritik Almanya sınavını 3-1 kaybettik. Hiddink, maç öncesi “İpler elimizde” diyordu. Ama artık finallere gitme adına son maçlardan önce ipleri Belçika’ya devrettik. Son umudumuz ise, her iki maçta da boyun eğdiğimiz Almanya. Salı günü Azerbaycan’ı yenip, panzerlerin evinde en azından beraberlik alması, Play-Off kapısını aralayacak. Belçika’nın maçı alması durumunda ise evimizde kalmanın hüznünü yaşayacağız.

Haberin Devamı

Üç pastan 2 gol yedik

Berlin’deki maçın bir benzerini izledik. Ekibimiz, önce Hamit, ardından da Selçuk İnan ile zoru yapıp iki farklı öne geçme şansını tepti. Top daha çok bizde kalıyor, Hiddink’in söylediği gibi alan savunmasını iyi de yapıyorduk. Ancak hiç kimse, kaleden başlayıp üç pastan gelen topta Servet’in hatasını tahmin edemedi. 35’te kaleci Neuer, topu elle Müller’e, o da ilerde yalnız bekleyen Gomez’e uzattı. Bu oyuncu Servet’ten çok kolay sıyrılıp sert vurdu: 0-1.

İkinci yarı kenar yönetim sol ayaklı Gökhan Töre’yi sağ açığa koydu. Her geçen dakika, Ay-Yıldızlı ekibimiz eridi. Orta sahadan geri paslar yapmaya başladık. Şaşkınlık içinde oyun kuramadık. Geliştirdiğimiz cılız ataklarda, ilerde çoğalamadık. Bu da Almanlar’ın işine yaradı. Nitekim ilk yarıdaki golün benzerini 66’da kalemizde gördük. Kaleci Neuer’in pasında Götze ortaya bıraktı, Müller gelişine sert vurdu: 0-2. Taraftarın tezahüratları ile büyük destek ve moral verdiği ekibimiz, 79’da farkı bire indirmeyi başardı. Az sayıdaki Alman’ın, “ Aufwiedersehen (Güle güle)” diye bağırdıkları bu dakika içinde Gökhan Gönül sağdan ortaladı, Hakan düzgün vurdu: 2-1. Umutlanan beraberlik için yüklenmeye başlarken, golü kalemizde gördük. Gökhan Gönül’ün, Müller’e yaptığı harekete hakem penaltı çaldı. 85’te atışı kullanan Schweinsteiger skoru belirledi: 1-3.

Haberin Devamı

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ