MENÜ

"Türkiye, 2020 sınavını başarıyla verdi"

17. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'e gelen çok sayıda olimpiyat delegesinin Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'nı alması konusunda olumlu görüş bildirdiği belirtildi.

"Türkiye, 2020 sınavını başarıyla verdi"

17. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunları başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Normalde 6 yılda hazırlanılan oyunlara Türkiye’nin 1,5 yıl gibi kısa bir sürede hazır hale geldiğini anlatan Korkmaz, bu durumun başarılarına bir kat daha anlam kazandırdığını kaydetti.

Korkmaz, Akdeniz Oyunları’nın olimpiyatlardan sonra en büyük spor organizasyonlarından biri olduğunu hatırlatarak, "Akdeniz Oyunları’nın büyüklüğünü ve ciddiyetini bilerek çalıştık. Oyunlar öncesinde ve sırasında ekip olarak çok yorulduk ama duyduğumuz övgülerle yorgunluğumuzu atıyoruz. Akdeniz Oyunları’nı Türkiye’nin adına ve büyüklüğüne yakışır şekilde başarıyla tamamladık" dedi.

Akdeniz Oyunları dolayısıyla Mersin’e çok sayıda olimpiyat delegesi geldiğini ifade eden Korkmaz, şöyle devam etti:
"Yaklaşık 2 hafta boyunca Mersin’de çok sayıda olimpiyat delegesi bulundu. Konuklarımızla sık sık bir araya geldik, organizasyonla ilgili düşüncelerini sorduk. Bize gerek tesisler gerekse organizasyonla ilgili çok güzel şeyler söylendi. Hepsinden çok olumlu görüşler duyduk. Bu da gösteriyor ki Türkiye 2020 sınavını başarıyla verdi. Aslında gelen konuklarımızdan bazılarının kafalarında bazı soru işaretleri, önyargılar vardı ama Mersin’i ve Mersin’de yaptığımız organizasyonları gördüklerinde fikirleri olumlu yönde değişti."

Organizasyonun başarılı olmasında halk ve kentin tüm dinamiklerinin uyum içerisinde çalışmasının etkili olduğunu da dile getiren Korkmaz, Mersin için verdikleri sözleri yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını, Mersin’in bu tesisler sayesinde daha çok organizasyona imza atacağını sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ