MENÜ

Tur Torino'ya kaldı: 2-1

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Benfica, evinde Juventus'u 2-1 mağlup etti. Benfica'nın gollerini Garay ve Lima atarken, Juventus'un tek golü Carlos Tevez'den geldi.

Tur Torino'ya kaldı: 2-1

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında geçtiğimiz hafta Portekiz Ligi'nde şampiyonluğunu ilan eden Benfica, Estadio da Luz'da İtalya Serie A'nın lideri Juventus'u konuk etti. Portekiz temsilcisi maça hızlı başladı. 2. dakikada Miralem Sulejmani'nin ceza sahasına gönderdiği ortaya Garay yükselerek kafa vuruşunu yaptı. Kaleye giden topa Buffon parmaklarının ucuyla dokundu ama çıkaramadı ve topu ağlarında gördü. Benfica bu golle evinde 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Juventus rakip kaleye ataklarını sıklaştırdı. Ev sahibi de bu ataklara karşılık verdi. Ancak ilk yarıda başka gol olmadı.

İkinci yarıda da karşılıklı ataklar meydana geldi. Dakika 73'te Juventus, aradığı golü buldu. Tevez topla birlikte ceza sahası içerisine girdi. İki kişiye çalımını attıktan sonra kaleye şutunu gönderdi. Kaleci Artur'un bacaklarının arasından geçen meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-1. Bu golle Tevez, 5 yıl sonra Avrupa Kupaları'nda gol atmış oldu. Arjantinli futbolcu, son olarak Manchester United formasıyla yine bir Portekiz kulübü Porto'ya gol atmıştı. Yediği gole rağmen Benfica pes etmedi. Dakika 84'te Ivan Cavaleiro, ceza sahasına giren Lima'ya yerden pasını gönderdi. Lima topu önüne alır almaz şutunu attı ve takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Maçın geriye kalan dakikalarında gol olmadı ve Benfica, evinde Juventus'u 2-1 mağlup etti. Juventus, deplasmanda 1 gol atmanın avantajı ile İtalya'ya döndü.

BENFİCA 2-1 JUVENTUS (24.04.2014)

BENFİCA İSTATİSTİKLERİ

JUVENTUS İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ