MENÜ

Transfer mevsimi

Abone Ol Google News

Çoğunlukla siyah-beyaz, finalinde renkli bir transfer mevsimi yaşadık. Borçlarını devlet desteğiyle yapılandıran, UEFA ile finansal anlaşmaları olan kulüplerimiz önemli birer sınav daha verdi.

Haberin Devamı

Kulüplerin finans bilgisi yüksek profesyonellerinin ve avukatların hazırladığı sıra dışı sözleşmelerle kadrolara takviyeler yapıldı. Ya da elden çıkarılması planlanan isimlerin ayrılığı kolaylaştırıldı!

Bu mali tablolarla kısa dönemli, panik çareler anlaşılabilir. Anlayamayacağımız ya da anlamamamız gereken şey kulüplerin politikaları. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın, başka kulüplerin transfer politikalarına tabi olmaları.

Fenerbahçe'den başlayalım. Tam 3 ay öncesinden sol bek ihtiyaçları vardı ve tüm bu dönemi Kolarov hayaliyle geçirdiler. Roma'nın kararlarını beklediler. Üstelik Hasan Ali'nin sakat olduğu dönemde, sol bek alamadan transferi kapadılar. İsmail Köybaşı ve Cebrail'i yolladıkları bir dönemde gösterdiler bu cesareti!

Beşiktaş'ın politikası var mıydı yok muydu onu bile bilmiyoruz. Forvet transferi yapmadılar. Altını çiziyorum, Burak Yılmaz'ın ciddi sakatlığında..

Haberin Devamı

Galatasaray ise Monaco'lu patronların keyfini bekledi. Bu bekleyiş esnasında bir de Diagne baskısı/stresi yaşadılar. İçeriği tartışılır bir kontratla elden çıkarmayı başardılar ki, 1 fazla yabancı ile transfer sezonunu kapadılar. En zayıf halka Martin Linnes görünüyor. Yeni kontratında yıllık garanti ücreti 1.4 milyon Euro. Yani yaklaşık 9 milyon TL!

Finaldeki Taylan Antalyalı transferi ise derslik. Erzurumspor 3 ay önce lige veda etti. Alınması planlanıyorsa neden son saatler beklendi. İmza parası olarak gösterilen ve Erzurum'a gideceği bilinen 4 milyon TL neden daha önce ödenmedi. En basiti Taylan hazırlık kampında neden Galatasaray ile değildi.

Taylan; Nzonzi, Seri, Lemina, Belhanda, Selçuk ve Donk'un yer aldığı Galatasaray merkezinde forma kovalayacak! Terim'in Babel, Adem, Emre Mor ve Feghouli'yi de kullanmaktan çekinmeyeceği bir mevkiden bahsediyoruz. Galatasaray, 'imza parası' denen bonservisi ile birlikte Taylan'a dört yıl için minimum 13 milyon 700 bin TL'lik bir yatırım yaptı! Noktayı burada koymalı.

BDDK ile anlaşma, Finansal Fair Play, mali disiplin vs.. Hepsi havada kalıyor. Neresinden tutarsan tut olmuyor.

YORUM YAZ