MENÜ

Trabzon'dan Volkan Şen açıklaması

Trabzonspor Kulübü, sezon başında transfer ettiği Volkan Şen'i, geçen hafta yapılan maçta eski takımı Bursaspor'a karşı oynatmamasına ilişkin açıklamada bulundu.

Trabzon'dan Volkan Şen açıklaması

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, Volkan Şen’in transferi sırasında kulüp başkanı Sadri Şener ile Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı arasında varılan sözlü centilmenlik anlaşması üzerine, kamuoyunda gereksiz ve maksatlı spekülasyonlar yapıldığı belirtildi.

Bu anlaşma gereğince, Volkan Şen’in sadece bir defaya mahsus olmak üzere Bursa’da oynanacak ilk karşılaşmada forma giymemesi üzerine mutabakata varıldığı, herhangi bir yazılı akit olmamasına rağmen söze ve güvene dayalı bu kararın aynen uygulandığı kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:
"Trabzonspor Kulübü olarak Türk futbolunda etik değerlere ve verilen sözün güvenilirliğine olan bağlılığımız adına sergilediğimiz tutum maalesef bazı çevrelerin maksatlı yorumlarıyla gölgelenmeye çalışılmaktadır. Geçmiş dönemlere bakıldığında, benzer durumda olan sporcularımıza yönelik yapılan hakaretler henüz hafızalarımızdan silinmemişken, oyuncumuzu ve kurumlarımızı korumaya yönelik bu kararın ne kadar önemli ve değerli olduğu iyi yorumlanmalıdır."

Anlayışlarında, sporda kazanmak için her yolun mübah olmadığı vurgulanan açıklamada, "Etik değerler ve fair-play olmazsa olmazımızdır. Ayrıca söz konusu olayı kullanarak başkanımız Sadri Şener ile teknik direktörümüz Şenol Güneş arasında üretilmeye çalışılan suni kriz havası, modası geçmiş provokasyon taktiklerinden başka bir şey değildir. Tamamen farklı gündemlerle meşgul olan Trabzonspor’un içerisindeki her birey bu oyunlara gelmeyecek kadar birbirine bağlı ve duyarlıdır. Yoğun lig ve Şampiyonlar Ligi programı içerisinde konsantrasyonumuz sadece bu önemli müsabakalara yöneliktir. Bunun dışındaki gündemlerle hiçbir ilgimiz yoktur" ifadelerine yer verildi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ