MENÜ

Timsah'ın savunması istendi

Galatasaray'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşındaki olaylar nedeniyle Bursaspor'dan savunma isteyen Türkiye Futbol Federasyonu, başkan Erkan Körüstan ve ikinci Başkan Rıdvan Şen'i de tedbirli olarak PFDK'ya sevk etti

Timsah'ın savunması istendi

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşının final maçında Galatasaray’a 5-2 yenilerek finalin kapısından dönen Bursasspor, maç ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yazılı savunma verecek. TFF’nin, Bursa Atatürk Stadı’ndaki mücadelede “çirkin ve kötü tezahüratlar” ile karşılaşma ve sonrasında yaşanan olayların gözlemciler tarafından tespit edildiğini bildirdiği ve savunma istediği yazının, Yeşil-Beyazlılar’a ulaştığı bildirildi. Körüstan ve Şen’in, maçın ardından soyunma odası koridorlarında hakemler ile temsilciye ağır hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildiği belirtilirken, bu karar doğrultusunda Körüstan ve Şen, Bursaspor’un bugün sahasında Elazığspor ile yapacağı maçı statta izleyemeyecek. Yeşil-Beyazlı yönetimin, 2 gün içerisinde yazılı savunmasını TFF’ye göndereceği öğrenildi.

Lige döndüler


Kupaya veda eden Timsahlar, bu akşam Elazığspor’la oynayacağı lig maçının hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör İrfan Buz yönetiminde çalışan Yeşil-Beyazlılar’ın moralsiz olduğu gözlerden kaçmadı. Takımı zorlu 90 dikaka motive etmeye çalışan Buz’un takımla bir toplantı yaptığı öğrenildi. Elazığ maçıyla yeni bir seriye başlamaları gerektiğini dile getiren Yeşil-Beyazlı teknik adama, öğrencilerinin galibiyet sözü verdiği ifade edildi.

Nano teknoloji!


Günümüzde oldukça moda oldu, ‘Nano teknolojik ürün’ yakıştırması. Bu modaya kulüp yöneticileri de büyük ölçüde uyum sağladı ve ortalığı ‘Nano teknolojik ürün yönetici’ prototipleri sardı! Ertan Körüstan ‘şampiyonluğumuzu yok sayanları biz de yok sayarız’ demiş ve ilave de etmiş ‘e-bileti tanımıyoruz’ durmamış ‘şiddeti önleme konusunda aktif rolden vaz geçeceğiz’ vay vay vay! New model teknolojik ürün yönetici modeli görsel sunumuna, Yeşil-Beyazlı kulübün as başkanı olan zat da, Bursa yerel gazetecilerine karşı örneklediği tepkiyle devam etmiş. E tabii ayıp etmiş! Baş imamın gaz saldığı yerde, as imam edecek tabii, işte size Nano teknoloji!

Bursa çok büyük bir spor camiasıdır ve bu gerçeği bilmek zorundakilerin başında da Ertan Körüstan ve castı gelmektedir. Yeşil ve güzel şehrin imrenilesi boyuttaki sportif gerçeğine ‘kör’ kalmamak gerek yani. Evet İlker Meral bence de vermemesi gereken bir penaltıyı alel acele verdi ama bu tür hakem defoları kimin başına gelmedi ki? Bu arızalar hep oldu, bundan sonra da olacak. Çünkü sporun içinde hatalar ezelden beri hep var. Önemli olan doğru kültür ve anlayışı yakalamak, bunu pekiştirecek yöntemler üretmek. Elbette toplumu da doğru yönlendirmek, özellikle de tribünleri tabii.

Şiddetin temelinde yatan gerçek; yaşamın içinde de hataların bulunabileceği doğrusunu, kendi hırsları adına saptıran ve çağdaşlıktan uzak yöntemlere sarılan Nano teknolojik yöneticilerdir bence. ‘El salla başkan... El salla!’ tutsaklarının ürettiği ve yönettiği spor anlayışı örneklerini dehşetle izliyorum ne yazık ki...

Oğuz Dizer

Haberin Devamı
YORUM YAZ