MENÜ

Tarihi çalım

Şampiyon, Alper Potuk ile günlerce görüşüp büyük mesafe aldı, iş sadece imzaya kalmıştı. Ancak Sarı-Lacivertliler son dakika atağına kalktı, önce Eskişehirspor'u sonra da genç yıldızı ikna etti, transferi bitirdi.

Tarihi çalım

Fenerbahçe’den şampiyon Galatasaray’a tarihi çalım... Cim Bom’un uzun süredir görüştüğü ve işi imza aşamasına kadar getirdiği Eskişehirsporlu Alper Potuk’u Sarı-Lacivertliler kaptı. Detaylardan önce yaşananları kısaca hatırlatalım... Uzun süredir devam eden temasların ardından taraflar sezon bitimi için sözleşti ve o buluşma önceki gün İstanbul’da Başkan Ünal Aysal’ın eski eşinin otelinde gerçekleşti. Yöneticiler Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak, Eskişehir Başkanı Halil Ünal ile görüşüp söz aldı. Sarı- Kırmızılılar da bu doğrultuda dün erken saatlerde görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Fakat daha önce de Alper Potuk’a ilgisi bilinen Fenerbahçe henüz pes etmemişti. İş adamı Yüksel Çağlar’ın aracılık yaptığı belirtilen başkanlar düzeyindeki gelişmeler sonuç verdi ve Eskişehir başkanı, fiyat artışını da göz önünde bulundurup Aziz Yıldırım’a ‘evet’ dedi.

Alper de ‘tamam’ dedi

Ardından kulüp avukatları Alper’in menacerleriyle temas kurdu. Başkan Aziz Yıldırım bu noktada, “Alper’in vereceği karar çok önemli. Eğer istemiyorsa bu anlaşmanın bir anlamı yok” ifadelerini kullandı. Yıldız oyuncu da kendisine iletilen haberi, “Kulübüm anlaştıysa ben sorun çıkarmam. Ayrıca Fenerbahçe’ye karşı da asla bir önyargım yok. Büyük gurur duyarım bu transferden” diye karşılayınca bu kez gece yarısı Sarı- Lacivertliler, borsaya bilgi mesajı yolladı. Alper Potuk’un bugünkü Türkiye Kupası Finali’nden sonra resmi imzayı atması bekleniyor.

İşte anlaşma şartları


Fenerbahçe, sezonun ilk bombasını patlatırken, kesenin ağzını da açtı. Sarı-Lacivertliler, Alper Potuk’a karşılık 6 milyon 250 bin Euro’ya ek olarak Orhan Şam ve Bienvenu’yü de Eskişehir’e verdi. Galatasaray ise genç yıldız için Kırmızı-Siyahlılar’a 5 milyon 500 bin Euro artı, Yiğit Gökoğlan ve Culio’yu vermeyi teklif etmişti. 5 yıllık imza atması beklenen oyuncunun alacağı ücret konusunda ise henüz açıklama yapılmadı.

‘Açık artırma yok’

Flaş gelişme Galatasaray cephesinde büyük şok yarattı. Sarı- Kırmızılı ekibin yöneticileri habere uzun süre inanmak istemedi ve telefon trafiğine girdi. Ancak gelişmelerin Eskişehir Başkanı Halil Ünal tarafından da doğrulanması tepkiyle karşılandı. Başkan Ünal Aysal konuyla ilgili çok kısa ve net bir açıklama yaptı: Biz Halil bey ile anlaşmıştık. Demek ki sözler böyle tutuluyor. Açık artırmaya girmeyeceğiz, çekildik.

Selçuk İnan’ın rövanşı

Sarı-Lacivertliler, Alper Potuk’u transfer ederek bir anlamda Selçuk İnan’ın rövanşını aldı. Trabzonspor ile sözleşmesi bittiği dönemde adı Fenerbahçe ile sıkça anılan milli futbolcu, daha sonra Fatih Terim’in ekibinden Hasan Şaş’ın da devreye girmesiyle tercihini Galatasaray’dan yana kullanmış Fenerbahçeliler’i üzmüştü. Başkan Aziz Yıldırım, bu kez 2 yıl sonra da olsa geleceğin en önemli yıldız adaylarından kabul edilen Alper Potuk’u gece yarısı operasyonuyla Fenerli yaparak taraftarları bir kez daha mest etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ