MENÜ

Tarihi çağrı

Kara Kartal'da yönetim, e-bilet uygulamasına rağmen taraftarlardan takımı yalnız bırakmamasını istiyor. Yarınki derbi öncesi, “Gün Beşiktaş'a sahip çıkma, inadına şampiyonluk için engelleri aşma günüdür” mesajı, sık sık tekrarlanıyor

Tarihi çağrı

Beşiktaş’ta herkes, yarın oynanacak Fenerbahçe derbisine kilitlenmiş durumda. Zorlu randevu öncesi bu maça denk gelen e-bilet uygulaması, yönetimde büyük tedirginlik yaratmıştı. Siyah-Beyazlılar’ın adı Türkiye sınırlarını aşan taraftar grubu Çarşı’nın, mücadeleye gelmeyerek yeni sistemi boykot edeceği konuşulmuştu. Ancak yönetim hemen harekete geçti ve bu önemli karşılaşmada tribünlerin boş kalmamasını istedi. Yapılan açıklamada, “Yaşanan bütün maddi ve manevi engeller birer birer aşılarak, Olimpiyat Stadı’nda taraftarlarımızla büyük buluşma için hazırız. Gün Beşiktaş’a sahip çıkma, inadına şampiyonluk için engelleri aşma günüdür. Pazar günü (yarın) 80 bin Kartal, ele güne kime sahip çıktığını çok iyi kanıtlayacaktır” denilmişti. Bu sözlere teknik direktör Slaven Bilic’ten de tam destek geldi.

Bilic: Ne olursa olsun...

Hırvat hoca da, “Taraftarımızın tepkisini anlayışla karşılıyoruz. Ancak burada önemli olan Beşiktaş. Ne olursa olsun pazar günü tribünlerde boş koltuk kalmasını istemiyoruz. Bu güne kadar verdiğimiz mücadeleyi, taraftar gücünü arkamıza alarak gerçekleştirdik. Beşiktaş taraftarı takımını yalnız bırakmaz” ifadelerini kullandı.

Tek maçlık kartlar BJK Plaza’dan dağıtılacak


Süper Lig’de haftanın maçı öncesi Passolig kartı olanların telefonlarına, dün uyarı mesajı geldi. BJK kartlarını kısıtlı zaman sebebiyle alamamış taraftarların bu mücadele için kullanacakları tek maçlık giriş kartlarını alacakları yer değişti. Gönderilen mesajda, “Derbi günü Olimpiyat Stadı’ndan gişe hizmeti verilmeyecektir. Taraftarlar tek kullanımlık kartlarını, BJK Plaza kart teslim noktalarından 08.00-24.00 arasında alabilir” denildi.

40.000 seyirci bekleniyor


Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşması öncesi teknik direktör Slaven Bilic, “Yeni bilet uygulaması sebebiyle 80 bin kişilik statta, belki de 30 bin civarında seyirciye oynayacağız. Oysaki biz Kadıköy’de ve Arena’da 50 bin karşısında top oynadık. Bu adalet mi!” demişti. FANATİK’in ulaştığı rakamlara göre dün itibariyle Passolig kartı alan 89.460 kişinin 17.200’ünü BJK kart alanlar oluşturuyor. Bunların 7.245’i kartına derbi biletini yüklemiş. 15.000 de kombinesi olan Siyah-Beyazlılar’da yönetimin son çağrısının ardından ortalama 33 bin civarında olan kişi sayısının, maç gününe kadar yaklaşık 40 bini bulmasının beklendiği öğrenildi.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ