MENÜ

Talih kuşu

Babasını hiç tanımayan ve annesi hayat kadını olan Hintli Rajib Roy'un, "Düşler Tiyatrosu" olarak nitelendirilen Old Trafford hayali gerçek oluyor.

Talih kuşu

İngiliz gazetesi Daily Mail'in gün yüzüne çıkardığı sıradışı hikayenin temelinde, babasını hiç tanımayan ve annesi hayat kadını olan Hintli Rajib Roy'un Manchester United'ın radarına takılması ve 16 yaşındaki yıldız adayının Kırmızı Şeytanlar'ın antrenmanlarına davet edilmesi yatıyor.

Gazetenin haberine göre; Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinin merkezi Kalküta'nın fuhuş bölgesinde annesi ve 9 yaşındaki kardeşiyle tek göz odayı paylaşan 16 yaşındaki Rajib Roy, Manchester United'ın bölgedeki scout'ları tarafından keşfedilerek on Hintli gençle birlikte Manchester United'ın antrenman kampına katılma hakkı kazandı. Birçok futbol meraklısı yıldız adayını biraraya getiren bu kamp, "Düşler Tiyatrosu" olarak nitelendirilen Old Trafford'da gerçekleşecek.

En az iki hafta boyunca Manchester United antrenörleriyle çalışacak olan Rajib'in hayatı, annesinin iki yıl önce kendisini seks emekçilerinin çocuklarına hizmet veren bir yerel okula göndermesiyle değişmiş. Dört yıl önce ise seks emekçileri ve ailelerinin yaşamına katkıda bulunmayı amaçlayan Durbar Mahila Samanwaya Committee'nin (DMSC) kurucusu Dr. Samarjit Jana'nın Rajib gibi çocukları topluma entegre etmenin en iyi yolunun spor olduğuna inanarak okulda futbolu teşvik etmesi, onun için fırsat olmuş. Bu fırsatı iyi değerlendiren Rajib, bu yıl Nagpur'da yapılan Ulusal Gecekondu Futbolu Ligi'ni kazanan Batı Bengal takımının parçasıydı. Ülke genelinde düzenlenen futbol şampiyonası için Goa şehrine davet edilen, DMSC bünyesindeki 31 futbolcudan biri olan Rajib, şampiyonayı takip eden Manchester United scoutlarının dikkatini çeken 11 futbolcu arasına da girmeyi başardı.

10 vatandaşıyla birlikte bu hafta sonu İngiltere'ye giderek antrenmanlara başlayacak olan Rajib, “İnsanlar bana annemin oğlu olmamın ve bu şekilde başarıya ulaşmanın nasıl bir duygu olduğunu soruyorlar. Bu soruyu nasıl yanıtlayacağımı bilmiyorum. Ancak antrenörüm Manchester United tarafından seçildiğimi söylediğinde, bu sanki bir babanın onayı gibi geldi” sözleriyle hissettiklerini anlattı.

Annesinin çok utangaç bir insan olduğunu ve kendisini öğle yemeklerinin ardından uyuması için odaya kitlediğini ancak genellikle kaçarak arkadaşlarıyla futbol oynadığını söyleyen genç futbolcu adayı, geçtiğimiz ay davet edildiği Goa'daki şampiyonaya geç katılabildiğini, bunun nedeninin çağrılan herkesin uçakla giderken kendisinin trenle gitmek zorunda kalması olduğunu da sözlerine ekledi.

Annesinin öğle yemeği için verdiği paraları da çoğu zaman şehirdeki futbol turnuvalarını izlemek için harcadığını söyleyen Rajib için DMSC kurucusu Dr. Jana ise “Onun rüyası bir futbol kariyeri inşa etmek.

İngiltere Premier Ligi'nde oynamak ve iyi bir akademik kariyere sahip olmak istiyor. "Şimdi bu hayali için büyük bir adım attı ve birçok kişiye de örnek oldu" diyen Jana, genç futbolcu adayının başarısının örnek teşkil etmesi gerektiğinin belirtti.

Manchester United taraftarı olan Rajib Roy'un idolü ise odasında posteri bulunan, kendisi gibi çok yoksul bir mahalleden çıkıp dünya yıldızı olan Chelsea'li Oscar.

Bugüne kadarki takımlarında santrfor bölgesinde görev yapan 16 yaşındaki oyuncu, kariyerli bir futbolcu olabilmesi hâlinde kardeşinin iyi okullarda eğitim görmesini sağlamak istiyor.

Haberin Devamı

(NTVspor)

YORUM YAZ