MENÜ

Süper Lig'in değeri 1 milyar Euro!

Adeta yıldız yağmurunun yaşandığı Spor Toto Süper Lig'in değeri ilk kez 1 milyar euro sınırını aştı.

Süper Lig'in değeri 1 milyar Euro!

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 14 yabancıya izin vermesinden sonra kulüpler transferde çok önemli atılımlar yaptı. Van Persie, Nani, Podolski, Mario Gomez, Ricardo Quaresma ve Mbia gibi dünya çapında yıldızlar Türkiye’ye gelirken Süper Lig, Portekiz ve Rusya’yı geride bırakarak Avrupa’da 6. basamağa tırmandı.

Dünyaca ünlü yıldızların birbiri ardına Türkiye’ye gelmeleri bir anda dikkatleri Spor Toto Süper Lig’e çevirdi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun 14 yabancı oyuncuya izin vermesinden sonra Avrupa futbol piyasasının nabzının attığı en önemli merkezlerden biri haline gelen Türkiye’ye olan futbolcu akışı, kıtanın birçok önde gelen ülkesinde de yankı uyandırdı.

Türkiye’deki transfer hareketliliği, futbol pazarının nabzını tutan Transfermarkt sitesini de harekete geçirdi. Süper Lig’in toplam değerini hesaplayan transfermarkt, ligin ilk kez 1 milyar euroluk değerin üzerine çıktığını duyurdu. Son olarak Beşiktaş’ın gerçekleştirdiği Mario Gomez transferinin ardından ligin değerinin ilk kez bu rakamı aştığına dikkat çekildi.

18 Süper Lig takımının kadrolarında bulunan futbolcuların, piyasa değerlerinin toplamı üzerinden hesaplanan veriye göre Süper Lig’in değeri 1.01 milyar euro oldu. Birçok yıldızı bünyesinde barındıran lige; Robin van Persie, Luis Nani, Mario Gomez ve Lukas Podolski gibi yıldızlar başta olmak üzere çok sayıda önemli ismin daha katıldığı ifade edildi.

İki sıra yükseldik

Bu sezon gerçekleştirilen yıldız transferlerinin ardından Spor Toto Süper Lig, Avrupa’daki ligler arasında altıncı sırada yer aldı. Portekiz Liga Nos ve Rusya Premier Ligi’ni sollayan Süper Lig, kıtanın en değerli altıncı ligi oldu.

İtalyan menajerler Milliyet’e konuştu: Drogba ve Sneijder iyi birer örnek oldu

İtalya’nın önde gelen futbolcu menajerleri, Türkiye’deki transfer hareketliliğini Milliyet için değerlendirdi:

Andrea D’Amico: Türkiye futbolcular için oldukça çekici bir yer haline geldi. Eto’o ile başlayan bu yıldız akışı beni şaşırtmadı. Terraneo gibi isimlerin göreve getirilmesi ülke futbolunun gittiği yön hakkında ipuçları veriyor.

Ulisse Savini: Türk futbolu her geçen gün büyüyor. Geçmiş yıllardan farkı, kariyerinin sonunda olmayan isimlerin de geliyor olması. Türk kulüplerinin transfer pazarındaki sisteme uyum sağlamaya başlamaları da işlerini kolaylaştırdı.

Beppe Bozzo: Türkiye’ye giden futbolcular hem iyi ücretlere hem de kaliteli yaşam koşullarına sahip olabiliyor. Böyle olunca birçok yıldız oyuncu kariyerine devam etmek için bu adresi seçebiliyor.

Giovanni Branchini: Drogba, Sneijder gibi oyuncuların Türkiye’ye gelmesi, diğer isimler için de iyi birer örnek oldu. Kaliteli oyunculardan kurulu bir lig haline geliyor.

Rüya takım!

Süper Lig’e bu sezon gelen futbolculardan bölgelerine göre en değerlileri seçilerek, “Rüya Takım” oluşturuldu.



Haberin Devamı
YORUM YAZ