MENÜ

Super Bowl 2018 saat kaçta hangi kanalda?

ABD'de en çok izlenen spor organizasyonu olan Amerikan futbolunun final karşılaşması Super Bowl heyecanı geldi çattı. AFC şampiyonu New England Patriots ile NFC şampiyonu Philadelphia Eagles, 52'nci Lombardi Kupası'nı müzesine götürmek için kozlarını paylaşacak.

Super Bowl 2018 saat kaçta hangi kanalda?

Amerikan Futbolu'nda (NFL) tüm dünyanın merakla beklediği Super Bowl için artık her şey hazır. 52. kez düzenlenecek ve kazanının Lombardi Kupası'nı müzesine götüreceği Super Bowl 2018 için nefesler tutuldu. Amerikan Futbol Konferansı'nı (AFC) şampiyon olarak tamamlayan New England Patriots ile, Ulusal Futbol Konferansı'nda (NFC) şampiyon olan Philadelphia Eagles, Super Bowl'da kazanan olmak için kozlarını paylaşacak. Karşılaşma 4 Şubat Pazar'ı, 5 Şubat Pazartesi'ye bağlayan gece Minnesota'da bulunan U.S Bank Stadyumu'nda TSİ 02.30'da oynanacak. Maç, Türkiye'de yayın yapan Fox Sports kanalından izlenebilecek.

2005'in rövanşı!

Super Bowl LII'da mücadele edecek New England Patriots ile Philadelphia Eagles, daha önce Şubat 2005'te oynanan finalde karşılaşmış, ve bu finalde de sahne olacak 40 yaşındaki quarterback Tom Brady'nin maçın son bölümünde sazı eline almasıyla 24-21'le kazanan taraf Patriots olmuştu. Bu açıdan bakıldığında özellikle Eagles cephesi, Super Bowl 2018'de rövanşı almak için ter dökecek. New England Patriots ise, son 4 yılda 3.kez Super Bowl'da sahne alma başarısı gösterirken, geçen sezon kazandığı Super Bowl 2017'nin ardından, bu maça bir nevi unvanını korumak için çıkacak.

15 milyar dolarlık maç!

Super Bowl, oynanacağı şehirde adeta bir festival havası yaratıyor. ABD'nin birçok eyaletinden yüzbinlerce sporsever, bu yılki ev sahibi Minnesota'ya adeta akın etti. Bu durum, ABD'nin perakende sektörüne de milyarlarca doların girmesi demek. ABD Ulusal Perakendeciler Birliğinin (NRF)verilerine göre, bu yıl Super Bowl için ülkede kişi başı ortalama 81.17 dolar, toplam da ise 15 milyon doların üzerinde harcama yapılması bekleniyor.

Ayrıca, ABD'de 45 milyon insanın kendi evinde Super Bowl partisi düzenlemesi beklenirken, 69 milyon kişinin düzenlenen bir partiye katılması, 11 milyon kişinin de, Super Bowl'u spor restoranlarında izleyeceği ön görülüyor.

Televizyon satışları patladı!

ABD'nin nefesini tuttuğu Super Bowl'da ortaya çıkan rakamlar dudak uçuklatacak cinsten... ABD'de toplam 8.3 milyon yeni televizyon, 3.9 milyon mobilya ve 9 milyonluk dekorasyon malzemesinin satılması öngörülüyor. Ayrıca, 20.6 milyon giyecek ve aksesuar ürününün, sporseverler tarafındna talep görmesi bekleniyor.

1.35 milyar tavuk kanadı tüketilecek!

Super Bowl zamanı geldiğinde en çok rağbet gören yiyecek tabi ki tavuk kanadı... Bu yıl tavuk kanadı tüketiminde de rekor rakama ulaşılması bekleniyor. Ulusal Tavuk Konseyi'nin tahminine göre Super Bowl haftasında 1.35 milyon tavuk kanadı tüketilecek. Tavuğun yanı sıra, 12.5 milyon pizza, 5 bin ton patates cipsi ve 1.3 milyar litre içecek tüketilmesi tahmin ediliyor.

Sahne senin Justin!

Amerikan futbolunun müsabaka kadar merakla beklenen başka bir an, kuşkusuz devre arası şovları... Şimdiye kadar birçok dünya starı, Super Bowl devre arası organizasyonunda sahne aldı. Bu yıl devre arasında ünlü şarkıcı Justin Timberlake mikrofon başında olacak. Daha önce 2003 yılında Janet Jackson'la sahne alan Justin Timberlake, yaşadığı talihsizlikle geceye damga vurmuş, aradan yıllar geçse de hala hatırlanan olay alarak hafızalara kazınmıştı. Ayrıca, ünlü şarkıcı Pink, başlama düdüğünden önce ABD Milli Marşı'n okuyacak isim olacak.

Ortalama bilet fiyatı: 5 bin dolar!

Super Bowl Lll, yalnızca bir spor müsabakası olarak değil, devre arası şovları, milyonlarca dolarlık televizyon reklamları ile eğlence sektörüne doğduran etki ediyor. Daha önce Amerikan Futbolu seyretmemiş milyonlarca insan, Super Bowl zamanı televizyon karşısına geçiyor. Öyle ki, bu yıl bilet fiyatları rekor seviyeye çıkarken, yayıncı kuruluşun reklamlar için talep ettiği ücretler, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de en yaygın kullanılan online bilet satış sitesi StubHub'ın verilerine göre, mücadelenin ortalama bilet fiyatı 5 bin 415 dolarla ABD tarihinde bir spor müsabakası için ödenen en yüksek ortalama ücret olarak tarihe geçti. Verilere göre, 52'nci Super Bowl müsabakası için satılan en ucuz bilet 2 bin 350 dolar olurken, en pahalı bilet 22 bin dolardan alıcı buldu.

30 saniyelik reklam için 5 milyon dolar!

Super Bowl Lll, NFL'in anlaşmalı olduğu FOX, NBC ve CBS kanalları tarafından her yıl dönüşümlü olarak yayınlanıyor. Bu yıl da NBC kanalı, neredeyse 5 saat sürecek etklinlik boyunca, göstereceği 30 saniyelik her reklam için ortalama 5 milyon dolar talep etti. Geçtğimiz yıl Super Bowl'u yayınlanan FOX, reklam gelirlerinden yaklaşık olarak 419 milyon dolar elde etmişti. Bu yıl Coca-Cola, Pepsi, Hyundai, Doritos, Amazon, Pringles, Skittles gibi birçok Uluslararası marka, Super Bowl için devasa bütçeli reklamlar hazırladı.

Tom Brady tarihe geçebilir

New England Patriots'ın 40 yaşındaki oyun kurucusu Tom Brady, kariyerinde 8. kez Super Bowl'da boy gösterecek. NFL tarihinde bunu başarabilmiş başka bir oyuncu bulunmuyor. Brady ayrıca 5 şampiyonluk ile quarterback'ler arasında zirvede, Hall of Fame linebacker Charles Haley ile de aynı rakamı paylaşıyor. Yani Tom Brady, takımının kazanması halinde NFL tarininin en fazla şampiyonluk yaşayan oyuncusu olacak. Brady ayrıca, 40 yaşında olması itibariyla, şampiyon olması halinde 39 yaşındaki Peyton Manning'i geçerek, tarihin en yaşlı şampiyonu unvanını da ele geçirecek.

Patriots, Steelers'ı yakalamak istiyor

New England Patriots, pazar gecesi oynanacak maçla birlikte 10. kez Super Bowl müsabakasına çıkacak. Şu ana kadar 5 şampiyonluğu bulunan Patriots, 6 kez Lombardi Kupası'nı müzesine götüren Pittsburgh Steelers'ı yakalamak istiyor. Ayrıca Patriots, kazanması halinde son 4 sezonda 3. kez şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Bu başarıyı daha önce 2001-2004 yılları arasında tekrar eden Patriots'un başında yine Bill Belichick ve oyun kurucu olarak yine Tom Brady vardı. İki isim, şampiyonluk halinde inanılması güç bir başarıya yeniden imza atacak.

Buraya nasıl geldiler?

New England Patriots

Normal sezonu 13 galibiyet 3 yenilgiyle AFC konferansını 1. sırada tamamlayan Patriots, Play-Off'larda Tennessee Titans'ı 35-14, Jacksonville Jaguars'ı 24-40 yenerek Super Bowl'a kaldı.

Philadelphia Eagles

Philadelphia Eagles da, tıpkı rakibi gibi normal sezonu 13-3 ile bitirdi ve NFC konferansını zirvede tamamladı. Play-Off'larda Atlanta Falcons'u 15-10, Minnesota Vikings'i 38-7y nerek Lombardi Kupası müsabakasına çıkmaya hak kazandı.

Patriots beyaz, Eagles yeşil formayla

Super Bowl Lll'da ev sahibi olarak gözüken New England Patriots, deplasman forması giyen beyaz formayı giyeceğini duyurdu. Bill Belichick'le birlikte beyaz forma giydiği Super Bowl'larda mağlup olmayan Patriots, beyaz formayla 4. şampiyonluğu almak istiyor. Philadelphia Eagles ise pazar gecesi yeşil formasıyla boy gösterecek.

Tolga Kaplan

Haberin Devamı
YORUM YAZ