MENÜ

Sultanlar 2 basamak yükseldi

2011 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Filenin Sultanları elde ettiği üçüncülük derecesiyle Türkiye'ye 22 puan olarak geri döndü.

Sultanlar 2 basamak yükseldi

Avrupa Şampiyonası’nda 3. olarak şampiyona tarihindeki 2. madalyasını kazanan Türkiye, buradan aldığı 22 puanla FIVB Dünya sıralamasında 2 basamak birden yükselerek 10. sıraya yerleşti. Türkiye Avrupa’dan kazandığı 22 puanın yanı sıra geçen yıl Japonya’daki Dünya Şampiyonası’nda 6. olmuş ve buradan da 56 puan kazanmıştı. Olimpiyat elemeleri sürecinden de 0,5 puanı bulunan Ay-Yıldızlılar, toplamda 78,5 puanla 10. sırada yer alıyor. Listede Brezilya 215 puanla liderliğini korurken, ABD 195 puanla ikinci, Rusya ise 167,5 puanla 3. sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

‘3.’lük, 2.’likten iyidir’

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda üçüncü olan A Milli Takım’ın önemli oyuncusu Neslihan Darnel, kendisine göre elde ettikleri derecenin, 2.’likten daha iyi olduğunu ifade etti. Şampiyonada en skorer oyuncu seçilen tecrübeli oyuncu, “Sırbistan maçını kazanıp 2. olmak da vardı. Ama bana göre üçüncülük her zaman ikincilikten daha iyi. Çok mutluyuz şu an” diye konuştu.

Filede gözler Wild Card’ta

Milliler’in Avrupa üçüncüsü olmasının ardından, Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık’ın yaptığı açıklama, tüm gözleri Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği’ne (FIVB) çevirdi. “Sıra bende. Dünya Kupası’na ’wild card’ almak için elimden geleni yapacağım” diyen Karabıyık, milli takımın Dünya Kupası’na katılabilmesi için “wild card” alması yönündeki çalışmalarına başladı. Karayıbık, “ Ben elimden geleni yapacağım. Üçüncülük maçının ardından ilk olarak FIVB Asbaşkanı Sırp Aleksandar Boricic ile görüştüm. Bugün tekrar telefonla görüşeceğiz, gerekirse gidip ziyarette bulunacağız” diye konuştu.

YORUM YAZ