MENÜ

Şükrü Ergün'den önemli açıklama

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, NTV Spor canlı yayınına bağlanarak ertelenen karşılaşma hakkında açıklamalarda bulundu.

Şükrü Ergün'den önemli açıklama

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, NTV Spor canlı yayınına bağlanarak, kar yağışı nedeni ile ertelenen Galatasaray-Juventus mücadelesi hakkında ve tartışılan ısıtma sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Şükrü Ergün'ün açıklamaları şu şekilde;

"Tribün ısıtması için doğalgaz bağlanmadı oyüzden çalışmıyor. Stat zemini ısıtması ise iki haftadır aralıksız çalışıyor. Zemin ısıtmasının görevi karı eritmek değil. Bu sistemin birincil görevi çimin yaşamasını sağlamak. 21 derecelik bir zemin ısıtması bulunuyor, eğer bu sistem karı eritmek üzerine çalışsaydı çimler zaten yaşayamazdı ve zemin bozulurdu. Stadın çatı kapatma sisteminin yapılabilmesi için, yeni bir modifikasyon gerekiyor. Şu anki şartlarda stadın çatısına kapak takılamıyor. Gerekli modifikasyon yapılmadan da takılması imkansız. Bu işlemde ciddi bir maliyet gerektiriyor."

Maçın oynanıp oynanmaması hakkındaki beklentileri sorulan Ergün, mücadelenin bir an önce oynanmasını istediklerini söyledi. Ergün, maçın bir haftalığına erteleneceğini düşünmüyoruz. Bildiğiniz üzere kuralar çekilecek. O yüzden bu ihtimalin zayıf olduğunu düşünüyorum. Maçın başka şehir ve statta oynanma ihtimali UEFA'nın regülasyonuna göre mümkün gözüküyor. Fakat bu çok arzu ettiğimiz birşey değil" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ