MENÜ

Suat Çelen: Erkeklerde bir madalya almayı umut ediyoruz

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası yarın İskoçya’da başlayacak.

Suat Çelen: Erkeklerde bir madalya almayı umut ediyoruz

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası yarın İskoçya’da başlayacak. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Glasgow kentinde düzenlenecek organizasyondan beklentilerini AA muhabirine açıkladı.

Haberin Devamı

Erkeklerde madalya beklediklerini, kadınlarda ise kategori atlamak istediklerini ifade eden Çelen, "Erkeklerde bir madalya almayı umut ediyoruz. Eğer çok final olursa madalya alma şansımız artacak. Madalya umuduyla gidiyoruz." dedi.

Çelen, 10-11 sporcuyla final şanslarının bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Toplamda 6 alet var. Ahmet Önder’in madalya şansı var ama burada bireyselde madalya dağıtılmıyor. Biz 6 aletin toplamında madalya alacak seviyeye geldik. Yer aletinde 2 kişi, kulpta 1 kişi, halkada 2 kişi, atlamada 2 kişi, paralelde 2 kişi ve barfikste 2 kişinin final şansı var. Hiç olmayabilir. Şimdi halka aletinin dünya sıralamasındaki en iyi sporcusu İbrahim Çolak. Halkada ne olacağı belli değil. Artık finalistler, atletizmdeki saliseler gibi birbirine yakın. Buradaki konu sadece sporcunun yapmasıyla bitmiyor."

Haberin Devamı

Kadınlarda hedeflerinin 1. kategoriye yükselmek olduğunu belirten Çelen, "Kadınlarda kategori atlayarak 1. kategoride yarışmak istiyoruz. Hedefimiz bu. 35 takım girecek. Biz de ilk 10 takım arasına girebilirsek, bir sonraki Avrupa Şampiyonası’nda en iyiler arasında olacağız. Bu birinci basamak. Bunu yapmamız gerekiyor. Yaparsak bir sonraki dönemde olimpiyata çok daha ciddi hedefler koyabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Kadınlarda 2 sporcudan final beklentisi bulunduğunu dile getiren Suat Çelen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle Göksu Üçtaş Şanlı ve Tutya Yılmaz’dan denge aletinde final bekliyoruz. Göksu’nun yer aletinde de şansı var. Baktığımız zaman denge aletinde Tutya biraz daha baskın gözüküyor. Teknik bölümü eğer hatasız yaparlarsa ikisi de final oynar. Küçücük bir dengenin üzerinde kim düşer kim kalır belli olmaz."

AA

YORUM YAZ