MENÜ

Steam zam tehlikesi ile karşı karşıya!

Son zamanlarda dolar kurunda olan dengesiz değişimler, teknoloji alanında etkisini çok ciddi bir şekilde gösterdi. Elektronik eşyalar, oyunlar, konsollar ciddi fiyat artışlarıyla karşımıza çıkmaya başladılar. Dijital marketlerde oyun fiyatları 500 TL‘yi bulurken Steam zam olaylarının yeni durağı olabilir.

Steam zam tehlikesi ile karşı karşıya!

Perakende ve dijital marketlerde oyun fiyatları hızla yükselirken, Steam genel olarak 1.5 TL‘lik dolar kuru avantajını koruyor. 2014 yılında Türk Lirası’na geçen platform, o zamanın kuru olan 2 TL‘yi es geçmiş ve ülkemize özel politikalar uygulamıştı. Ubisoft, Bethesda ve bazı diğer oyun yapımcıları dışında tüm fiyatlar 1.5 TL baz alınarak yansımıştı.

Haberin Devamı

Şimdiyse Steam’in politikaları ile tutamayacağı bir atmosfer söz konusu. Oyuncuların birçoğu Steam zam alacak diye düşünürken, platformun sessizliği sürüyor.

Şimdilik Steam’in bu fiyatları daha ne kadar tutabileceği ne yazık ki bilinmiyor. Ama yine de zam beklentilerinin ışığında ülkemize özel işlemleri de unutmamak gerekiyor. Zaten bu yüzden Steam diğer şirketlere oranla fiyatları çok daha kolay tutuyor.

Steam zam tehlikesi ile karşı karşıya

Ülkemizde yayınlanan oyunların takas, hediye gibi özellikleri sınırlandırılmış durumda olduğu için, farklı bir yapılanma söz konusu. Yine de Steam’in kendisi olmasa bile, buraya oyun dağıtan yapımcıların tıpkı Ubisoft gibi, seçeneklerini gözden geçirme ihtimali bulunuyor. (ShiftDelete)

YORUM YAZ