MENÜ

Sow'un Beşiktaş karnesi süper

Senegalli yıldız, oynadığı 3 Beşiktaş derbisinde de gol atmayı başardı

Sow'un Beşiktaş karnesi süper

Bu sezon Fenerbahçe’nin en çok gol atan (6) futbolcusu olan Moussa Sow’un, Beşiktaş karnesi de süper. İki sezonda çıktığı 3 derbide, Siyah-Beyazlı ağlara 4 gol bırakan yıldız oyuncu, ‘Muhteşem Dörtlü’nün en başarılı ismi oldu

Süper Lig’in 12 haftalık bölümünde Fenerbahçe’nin 28 golünden 20’sine imza atan ‘Muhteşem Dörtlü’ yani Dirk Kuyt, Pierre Webo, Moussa Sow ve Emmanuel Emenike, Beşiktaş derbisinde de Ersun Yanal’ın en büyük gol silahları olacak. Ancak bu dört isim arasında birisi var ki, hemen ön plana çıkıyor. Bu oyuncu Moussa Sow. Bir ara tribüne çıkan, yedek kalan ancak daha sonra müthiş bir form yakalayan Senegalli oyuncu, Antalyaspor ağlarına bıraktığı son dakika golüyle, Fenerbahçe’nin en golcü ismi oldu. Bu sezon rakip ağlara 6 gol bırakan Senegalli yıldızın en dikkat çeken özelliği ise Beşiktaş derbilerini boş geçmemesi. 2011/12 sezonun devre arasında Fenerbahçe’ye transfer olan Sow, o sezonun ikinci yarısında Kadıköy’de oynanan derbide 1 gole imza atmıştı. Geçen sezon ilk yarıda Şükrü Saracoğlu’nda oynanan ve 3-0 Fenerbahçe’nin galibiyetiyle biten maçta da Beşiktaş ağlarını bir kez havalandıran Senegalli oyuncu, İnönü’de 3-2 Siyah-Beyazlı ekibin galibiyetiyle biten derbide de takımının 2 golünü kaydetmişti.

Kuyt ve Webo’nun golü yok

Moussa Sow, böylece oynadığı 3 Beşiktaş maçında da gol atmayı başardı. Muhteşem Dörtlü’nün diğer iki ismi Dirk Kuyt ve Webo ise henüz Kara Kartal’a gol atamadı. Sarı-Lacivertli formayla ilk Beşiktaş maçına çıkacak olan Emenike ise Kardemir Karabük’te oynarken, iki maçta da birer gole imza atmıştı.

Aslıhan Çil

Haberin Devamı
YORUM YAZ