MENÜ

Sony, stok Android'i sevdi!

İnternette yayınlanan görüntüler, Sony'nin stok Android'e sıcak bakmaya başladığını gösteriyor!

Sony, stok Android'i sevdi!

Sony, Android'i yoğun biçimde kişiselleştirme konusunda OnePlus, Motorola ve Nvidia gibi firmaların izinden gidecek gibi görünüyor. XDA Developers'ta paylaşılan bir video ve ekran görüntüleri, Xperia Z3'ün şaşırtıcı bir hamleyle eski tasarımını terk ettiğini gösteriyor.

Videoda da görebileceğiniz üzere Sony, yeni ROM'unda Google'ın varsayılan simgelerini kullanıyor. Yazılımsal gezinti düğmeleri yine Android'in stok sürümündeki gibi görünürken, Lollipop'un açılır menüsünün aynısı sızan ROM'da yer alıyor. Yeni yazılımı test edenler, ROM içerisinde Sony'nin bazı uygulamalarının bulunduğunu ancak Xperia tema mağazası, "Stamina Modu" ve ekran kaydetme gibi Sony'ye özel işlevlerin ortada görünmediğini söylüyor.

Android Lollipop'un görünüş açısından artık sıkıntısı olmadığı için Sony'nin böyle bir yol izlemesi, çoğu kullanıcıyı üzmeyecektir. Yoğun kişiselleştirme, genellikle güncellemelerin daha yavaş gelmesi anlamını taşıdığından, stok'a yakın bir Android'in güncellemeleri daha hızlı hazırlanabilir.

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı
YORUM YAZ