MENÜ

Son kararı Arroyo verecek

THY Avrupa Ligi çeyrek final açılış maçında sakatlanan Galatasaray'ın yıldız ismi Carlos Arroyo, yarınki kritik maçta forma giyme kararını kendi belirleyecek. Düne kadar ayağının üzerine basamayan ancak tedavi sonrası yürümeye başlayan Porto Rikolu oyun kurucu eğer kendini iyi hissederse, Barcelona karşısına çıkacak

Son kararı Arroyo verecek

Euroleaugue’de kulüp tarihinde ilk kez çeyrek final oynayan Galatasaray Liv Hospital için işler bu turda iyi gitmedi. Sezon başından bu yana, ‘yaşanan sakatlıklar tam geride bırakıldı, yeni yapılan transferlerler, sakatlıktan dönen isimler uyum sağladı’ denirken Sarı-Kırmızılılar bu defa da ‘winner’ özellikli oyuncusu Carlos Arroyo’dan böylesine kritik bir seride yoksun kaldı. Evet... Rakip Barcelona’ydı. İspanyol devini elemek zordu ancak imkansız değildi. Cim Bom bunu da Katalan ekibinin evinde oynanan ilk maçta gösterdi. Ancak Arroyo’nun sol bileğinin burkulmasıyla birlikte Galatasaray adeta düşüşe geçti. Arroyo’dan yoksun serinin ikinci maçında da ‘Ruhunu kaybetmiş Aslan’ gibi sahaya çıkan Sarı-Kırmızılılar, sanki baştan kaybetmişcesine, hiçbir varlık gösteremeden sahadan mağlup ayrıldı ve çeyrek finalde 2-0 geriye düştü.

‘Oynamak isterse fırsat veririz’

Abdi İpekçi’ye taşıyanan çeyrek final serisinin 3. maçında Galatasaray yarın ‘ya tamam ya devam’ diyecek. Arroyo’nun forma giymesi ise, tamamen kendisinin elinde olacak. Coach Ergin Ataman da soz sözü başarılı oyun kurucuya bıraktığını ifade eden bir açıklama yaptı. Sağlık ekibinin Arroyo’yu 3. maça yetiştirmek için elinden geleni yaptığını belirten Ataman, “Dün ayağını yere basamıyordu. Ancak şimdi yürüyebiliyor. Son kararı kendisi verecek. Eğer oynamak isterse biz de ona bu fırsatı vereceğiz” diye konuştu. Öte yandan Arroyo sakatlığı sonrasında verdiği demeçte, böylesine kritik bir seride takımını yalnız bırakmak istemediğini ve sahada olmak istediğini belirtmişti.

Sadece Arroyo yetmez

Barcelona gibi her pozisyonda alternatifi, yıldızı bol, üstüne üstlük çok iyi takım savunması yapan bir ekibi, üç kere arka arkaya yenmek kolay iş değil. Galatasaray, sürpriz yapıp rakibi şaşırtacağı gün ilk maçtı. Nitekim bu sürprizi yapmaya kararlı olduklarını da göstermişlerdi. Ama sezon boyu Aslan’ın yakasını bırakmayan şanssızlık, bu kez onları canevlerinden vurdu. Arroyo olsaydı da, Barça’yı elemek kolay olmazdı ama şimdi iş çok daha zor.
Bu ikinci maçta olduğu gibi yenilgiyi peşinen kabul etmeyi de gerektirmiyor. Basketbol bu. İşler her an tersine dönebilir. Yarın alınacak bir galibiyet, serinin rengini de değiştirebilir.

Arroyo büyük olasılıkla oynayacak. Ama sadece Arroyo, Barcelona’yı yenmeye yetmez. Erceg’in, Macvan’ın, Markoishvili’nin, Hairstone’un, Ender’in, Cenk’in, Sinan’ın maksimum performanslarını sergilemeleri gerekiyor. Abdi İpekçi yine tıklım tıklım olacaktır. Barcelona evindeki kadar da rahat olmayacak. İlk maçın, ilk yarısındaki savunma stratejisi çok başarılı olmuştu. Yine İspanyol yıldızların ritm bulmasını engellersek bir galibiyet neden olmasın. Gerisini yarından sonra düşünürüz.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ