MENÜ

Mustafa Cengiz: ''TFF Hukuk Kurulu istifa etsin''

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, derbideki olaylarla ilgili katıldığı basın toplantısında flaş açıklamalar yaptı. Cengiz, derbi maçtaki sevklerin ardından hukuk kurulunun çifte standart ile karar verdiğini ve istifa etmeleri gerektiğini söyledi.

Mustafa Cengiz: ''TFF Hukuk Kurulu istifa etsin''

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, derbide çıkan olaylar ve sonrasında verilen cezalarla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısına katıldı. Maç sonunda yaşanan kavga için, derbinin hakemi Fırat Aydınus’u eleştiren Cengiz, “İki oyuncunun anlık gelişen davranışlarına hakem müdahale etmedi ve gerilim tırmandı. Şampiyonlar Ligi’nde bu olay olsaydı, hakemler müdahale ederdi. Belki de hakemin basireti bağlandı. Bize göre bu olay, hakemin olaya müdahale etmemesi nedeniyle oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da yanımdaydı, 1 dakika süren bu olaya biz de şaşırdık. 89 güzel dakika unutuldu” dedi.

Haberin Devamı

‘Aydınus’un tepkisi ne olur?’

Cengiz, “Fırat Aydınus bir daha sizin maçınıza verilse tepkiniz ne olur?” sorusuna, “Fırat Aydınus’un tepkisi ne olur? Ben Fırat Aydınus’un yerinde olsam Galatasaray’ın maçlarında ne hakem olurum, ne VAR ne de AVAR hakemi olurum. Tavsiye etmiyorum, ben olsam diyorum” cevabını verdi. Derbinin ardından yapılan sevklere de tepki gösteren Başkan Cengiz, şunları kaydetti:

‘75. maddeye aykırı hareket’

“Bizden 13 kişi sevk edildi, rakibimizden 2 kişi. Rakipten sadece 2 oyuncu mu var, yapmayın! Onlardan sadece 2 kişi mi çime bastı? Bu çifte standardı Türkiye Hukuk Müşavirliği yapıyor. Daha sonra PFDK ve Tahkim Kurulu karar veriyor. Disiplin Talimatı’nın 75. maddesine aykırı olarak, VAR’ın tespit ettiği ve hakemin onayladığı dışında bir değerlendirme yaparsanız, bu tartışılır. PDFK’ya da kızamıyorum, onlara yapılan bir sevk var. Böyle bir çifte standart nedeniyle TFF Hukuk Müşavirliği’nin istifasını ya da değişmesini bekliyorum.”

Haberin Devamı

‘Fener hakkında açıklama yapmadık’

Bugüne kadar Fenerbahçe ile ilgili bir açıklama yapmadıklarını hatırlatan Mustafa Cengiz, “Schalke maçı öncesi TRT’ye 15 dakikalık bir demeç verdim. Çoğu insanın izlemediğini, izleyenlerin de yanlış anladığını gördüm. Sevgili rakibimizle ilgili asla bir açıklama yapmadık. Biz derbide rakip taraftarlara en insani şekilde maç izleteceğiz diye karar verdik. Bize teşekkür ettiler, biz de onlara teşekkür ettik” dedi.

‘Serdar Aziz’i yayınlasınlar!’

Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, komplo teorisi aramadıklarını kaydedip, “Serdar Aziz’in pozisyonu bence penaltı ama VAR ne tepki verdi? VAR’ın bedeli kulüplerden alındı. Kamuoyu ve Galatasaray’ın vicdanını tatmin etmek için Serdar Aziz’in pozisyonunda VAR ile yapılan konuşmanın yayınlanmasını istiyoruz. Hollanda’da bir maçta VAR ile yapılan konuşma yayınlandı” diye konuştu.

‘Kulüp, Terim’den daha büyük marka’

Teknik patron Fatih Terim’le sorun yaşadıklarına dair haberleri yalanlayan Cengiz, “Fatih Terim bir marka ama Galatasaray çok daha büyük bir marka. Bu ikisini çarpıştırmak istiyorlar. Yönetim, Fatih Terim’in arkasına saklanıyormuş. Israrla bu haberler yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Biz cenazemizi içimizde yaşadık’

Başkan Mustafa Cengiz, derbide hayatını kaybeden taraftar konusunda, “Maç içerisinde cenazenin olması nedeniyle taraftarlar ayrıldı, buna da saygı duyduk, olayı o sırada öğrendik. Bizim de Erzurumspor maçında cenazemiz oldu, bunu içimizde yaşadık. Belki de görevimizi tam anlamıyla yapamadık. Bu arada raporlara ulaştık, Fenerbahçeli taraftar 20.00’de hastanede vefa etmiş, statta olup olmaması önemli değil. Allah rahmet eylesin, ailesine ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı diliyorum” açıklamasını yaptı.

Ali Koç'la ne konuştu?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la derbide ettikleri sohbet hakkında bilgi veren Cengiz, “60. dakikada Ali bey ile neler konuştuğumuzu açıklamayacağım. 60’tan sonra Fenerbahçe çok güzel oynadı. Güzel bir maç oldu. İnşallah şampiyon Galatasaray olacak” dedi.

■ Taraftarımıza yönelik ‘Öfke ve kininizi saklı tutun’ sözlerim yanlış anlaşıldı. Bunu sokağa dökmeyin, intikama dönüştürmeyin demek istedim.

Haberin Devamı

■ Yaşanan kavgayı dakikalarca veremezsiniz. Bütün televizyonlarda bu görülüyor. Seyirci sahaya atlıyor. Şükür ki 49 bin kişiden sadece 1 kişi sahaya atladı. Bu görüntüleri vermeye devam ederseniz millet birbirini vurur.

■ Hakemlerden cesur olmalarını istiyoruz. Bizim aleyhimize olsa bile bunu istiyoruz. Bir kırmızı kart çıkınca, rakip acaba bize de mi çıkacak diyor. Hakemlerin en mutlu olduğu maçlar, berabere biten maçlar.

■ Hocamıza 7, Donk’a 6 ve Ndiaye’ye 5 maç ceza verildi. Disiplin Talimatı’na aykırı şekilde bu cezalar verildi. İtirazımızı ettik. Bu olaylara göre verilen cezalar çok ağır.

■ Geçen hafta Samandıra’da oynadığımız bir maçta takımımıza saldırı oldu. Emniyet kontrol etti ve basına bile sızmadı. Rakibi suçlamak için söylemiyorum. Provokasyona gelmeyelim.

■ Taraftarlar bir yürüyüş yapacak. Başkan olmasaydım ben de gelirdim. Ricam, bunu demokratik şekilde yapmaları. Bizim taraftarımız hiçbir zaman kolluk kuvvetlerine taş atmadı. Bunu rakiplere gönderme olarak söylemiyorum.

Haberin Devamı

■ Ekonomik anlamda iyi noktaya doğru gidiyoruz. Diğer kulüplerimizi zorlamadan söyleyeyim, borsada iyi durumdayız. Kur farkı olmasaydı, 12 milyon Euro kâr edecektik.

YORUM YAZ