MENÜ

Siyah Beyaz harekât!

Siyah Beyazlılar, iç transferde Oğuzhan ve Olcay'ın sözleşmesini uzatmayı planlarken, dış transferde Ronaldinho veya Pirlo'yu kadrosuna katmak için atağa kalktı.

Siyah Beyaz harekât!

Üste üste alınan Kayseri ve Konya galibiyetleriyle havaya giren Beşiktaş gözünü derbiye dikti, ancak yönetim yaklaşan transfer dönemi öncesi de boş durmuyor. Kartal, Oğuzhan ve Olcay için harekete geçti, iki yıldızın da sözleşmesi uzatılıyor.

Slaven Bilic yönetiminde ortaya koyduğu performansla taraftarının yüzünü güldüren Beşiktaş’ta gözler derbiye çevrilmiş durumda. Ancak yaklaşan devre arası öncesi hem yönetimi hem de teknik heyeti transfer heyecanı sardı. Önder Özen ve yönetim dış transfer konusunda çalışmalarını sürdürürken Hırvat teknik adamın raporu doğrultusunda iç transferde de harekât başladı. Yönetim bir yandan Gökhan Töre’nin bosnervisini almaya uğraşırken diğer taraftan performanslarıyla göz dolduran Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan için de düğmeye basıldı. Adı şimdiden dev takımlarla anılmaya başlayan her iki futbolcunun da mukavelelerini uzatmak isteyen Siyah-Beyazlılar devre arasında bu iki isme de yeni anlaşma önerecek. Beşiktaş’a 2012-2013 sezonunun başında gelen Oğuzhan ve Olcay’la 2016 yılına kadar sözleşme imzalanmıştı. İdarecilerin özellikle Bilic’in bu konudaki talebini göz önünde bulundurarak futbolcuların kontratlarında iyileştirme yaparak en azından 2018’e kadar olan, yeni bir mukavele yapmayı planladığı kaydedildi.

Milli takımın da gözdeleri

Fatih Terim’in Milli takımının da vazgeçilmez isimleri arasında gösterilen ikiliyi uzun yıllar kadroda tutmak isteyen Beşiktaş’ın bu oyunculara gelen teklifleri de değerlendirmeye almadığı öğrenildi. Bilindiği üzere İnter’in genç Oğuzhan’la yakından ilgilendiği yönündeki iddialar üzerine Beşiktaş oyuncusuna koyduğu 12 milyon Lira’lık bonservis bedeliyle tavrını belli etmişti.

Ronaldinho olmazsa Pirlo


Beşiktaşlılar’ın gözü aylardır yolda. Yönetim de takıma dünyaca ünlü bir yıldız kazandırmak için adeta seferberlik ilan etmiş durumda. Ronaldinho’nun üzerinde duran Kartal, Pirlo ve gündeme son anda giren Batalla için atakta

Aldığı başarılı sonuçlarla zirve yarışında rakiplerine korku salan Beşiktaş’ta stat inşaatı da tüm hızıyla sürüyor. Hem yönetimden hem de takımdan son derece memnun olan Siyah-Beyazlı taraftarların tek eksiği uğruna forma satış rekorları kırmak istedikleri bir yıldız. Aylardır Ronaldinho ve Pirlo isimleriyle yatıp kalkan Beşiktaşlı futbolseverlerin gözü kelimenin tam anlamıyla yollarda. Bu durumun farkında olan yönetim de görüşmelerini hızlandırdı. Ronaldinho transferi üzerinde duran ve temaslarını sıklaştıran idareciler menaceri aracılığıyla dünyaca ünlü oyuncuya yaptığı resmi teklifin yanıtını bekliyor. Önümüzdeki günlerde bu konuya tam olarak bir netlik kazandırmak isteyen yönetimin Ronaldinho’dan olumsuz yanıtsız alması halinde rotayı çevireceği isim belli: Pirlo... Adının Beşiktaş’la anılması bile taraftarı heyecanlandırmaya yetti.

Batalla’nın durumu belirsiz

Tecrübeli orta saha oyuncusunu kadroya katmak için şartları zorlayacak olan Kartal’ın son alternatifi ise Bursaspor’dan ayrılan Batalla. Bu oyuncunun takımıyla olan durumunun çözülmesini beklemek zorunda olan Beşiktaş’ta, bu nedenle şimdilik her yol Roni ya da Pirlo’ya çıkıyor. Fikret Orman ve ekibi camianın gönlünü bu iki oyuncudan birini alarak fethetmeyi planlıyor.

Yerli Kartal adayları

Teknik heyet, yönetim ve transfer komitesi üçgeninde bu gelişmeler yaşanırken, Önder Özen ve ekibi de boş durmuyor. Beşiktaş’a uzun vadede katkı sağlayacak yerli isimler üzerinde çalışmalarını sürdüren Önder Özen, Bilic’e bu konuyla ilgili detaylı bir rapor sunmaya hazırlanıyor. Özen’in gündemindeki ilk ismin Konyaspor’un genç savunmacısı Selim Ay olduğu belirtildi. Yeşil-Beyazlı takımla Selim için temas kuracak olan Özen, bir yandan da Kayserispor’un yerli yıldızları için nabız yokluyor. Sefa Yılmaz ve Salih Dursun’u takıma kazandırmak isteyen Özen’in, Bilic’in raporu doğrultusunda harekete geçmesi bekleniyor.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ