MENÜ

Sivas'ta ses çıkmadı: 0-0

İlk 4 hafta yenilen, Abdullah Ercan göreve geldikten sonra Beşiktaş'la berabere kalan Gaziantepspor, dün penaltı kaçırdığı maçta Sivasspor önünde yine 1 puanla yetindi. Yiğidolar'ın kalecisi Atilla, yaptığı kurtarışlarla alkışı hak etti.

Sivas'ta ses çıkmadı: 0-0

Sivas 4 Eylül’de ev sahibi moralli, ama bir taraftan da tedirgin çıkmıştı karşılaşmaya. Çünkü en büyük hücum silahı Eneramo annesinin vefatı nedeniyle Gaziantepspor karşısında yoktu. Dolayısıyla sakatlıktan yeni çıkan Pedriel yüz maskesiyle ilk 11’de yer aldı. Gaziantepspor’da ise teknik direktör Abdullah Ercan takımın bankoları Olcan, İvan ve Cenk’i kulübeye çekmiş, ortaya farklı bir takım çıkmıştı. İlk 45 dakikada iki takım da hücum düşündü ve iyi bir mücadele izledik. Gaziantepspor bu bölümde iyi pas yaptı. Ama malum gol ve final vuruşlarındaki sıkıntı da bir değişme yoktu. Sivasspor ise Grosicki ve Pedriel’le sonuca gitmeye çalıştı. 8’de Kadir’in şutu Karcemarskas’ta kaldı. 22’de Elyasa uzaktan süper vurdu, kaleci Atilla’nın dokunuşuyla yan direkten geri geldi. 27’de Sosa’nın pasında Wagner’in vuruşunu yine Atilla kurtardı. Hemen ardından Grosicki’nin şutu yan direkte patladı. İlk yarı bitti derken, Mehmet Nas Wagner’i ceza alanı içinde düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Wagner’in penaltısında Atilla gole izin vermedi.

Haberin Devamı

Gol kaçırma yarışı!

İkinci yarıda, iki teknik adam da önemli hücum silahları oyuna sürdü. Gaziantep’de Cenk ve Olcan, Sivas’ta Cerny ile Cihan sahadaydı. Yiğido Rasmussen’le üst üste pozisyonları değerlendiremezken, 70’te Sosa’nın gollük vuruşunda Hayrettin son anda ayağını koydu. Rasmussen 83’te yine rahat durumda sonuca gidemezken, 85’te Cihan gol kaçırma yarışına ortak oldu. Maçı izlemeyenler 0-0 biten karşılaşma için ‘iyi ki seyretmedik’ diyebilir, ancak çok hareketli ve bol pozisyonlu bir 90 dakika oldu. Gaziantepspor’un en büyük sıkıntısı, bir türlü kazanamamak ve gol. Sivasspor ise dün Eneramo’yu fazlasıyla aradı.

Tunç Kayaca

STAT: 4 Eylül

HAKEMLER: İlker Meral (6), Selçuk Kaya (6), Asım Yusuf Öz (6)

Haberin Devamı

SİVASSPOR: Atilla (8)- Uğur (5), Navratil (6), Faty (6), Hayrettin (6)- Pedriel (4)(Dk.46 Cihan Özkara 5), Mehmet Nas (5), Kadir (5), Grosicki (6)(Dk.89 Cihan Yılmaz) - Erman (4)(Dk.63 Cerny 6), Rasmussen (4)

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas (6)- Elsaya (5), Emre (6), Dany (6), Şenol (5)- İsmael Sosa (6), Bekir (5), Serdar (6) (Dk.82 Orhan), Djako (4)(Dk.46 Cenk 4)- Wagner (4), Popov (5)(Dk.60 Olcan 5)

SARI KARTLAR: Erman Kılıç, Rasmussen(Sivasspor), Emre Güngör, Serdar, (Gaziantepspor)

YORUM YAZ