MENÜ

Sivasspor'a Rıza Çalımbay tepkisi: Futbolun mucidi gibi davranan yöneticiler...

Sivasspor cephesinden gelen Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile ilgili ifadeler gündeme oturdu. Sezon sonunda yolların ayrılması beklenirken konuyla ilgili sürpriz bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Sivasspor'a Rıza Çalımbay tepkisi: Futbolun mucidi gibi davranan yöneticiler...

Haziran 2019'dan beri Sivasspor'u çalıştıran Rıza Çalımbay, şu anda Spor Toto Süper Lig ekipleri arasında en uzun süre görev kalan teknik direktör konumunda.

Haberin Devamı

Kırmızı-beyazlıları bu sezon, Çalımbay yönetiminde tüm kulvarlarda sahaya çıktığı 49 maçta 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 24 mağlubiyet aldı.

İLK GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

2022/2023 sezonu geride kalırken Sivasspor cephesinden tecrübeli teknik adamla ilgili sürpriz bir açıklama geldi.

RIZA ÇALIMBAY'A ELEŞTİRİ

Sivasspor Kulüp Başkanvekili Erdal Sarılar geçtiğimiz günlerde, Teknik Direktör Rıza Çalımbay'a yönelik eleştirilerde bulunmuştu.

Sivasspora Rıza Çalımbay tepkisi: Futbolun mucidi gibi davranan yöneticiler...

Çalımbay'ın transfer politikasını eleştiren Sarılar, "Daha sezon başındayken hocamız, 'Transferler gelmedi, 10 transfer lazım.' şeklinde kamuoyu yarattı ve bu statta ilk defa 'Yönetim istifa' sesi geldi. Çünkü hocanın konuşmalarından geldi." ifadelerini kullandı.

Sarılar, Çalımbay'ın ligin ilk haftalarında "Daha görev almayacağım." şeklindeki açıklamalarını anımsatarak, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

DERBİYE 500 BİN BİLET TALEBİ GELİNCE...

"Bu doğru mu? Ben bunu anlamıyorum. Futbolcu ne düşünür, takım ne düşür? Ben bunları hazmedemiyorum. Şu ana kadar hiçbir basına da biz konuşmadık, demeç vermedik. Bunları hocanın yüzüne de söyledim. Şimdi de kamuoyu önünde söylüyorum. Çünkü dolmuşum, artık yeter. 'Benden iyi Sivassporlu yok.' diyor, fiyat konusunda 20 günde anlaşıyoruz. Bu sene feda senesi. Hocamıza yine teklif yapacağız. İnşallah o teklifi kabul eder. Eğer biz devam edersek, ben devam etmeyi de düşünmüyorum."

Sivasspora Rıza Çalımbay tepkisi: Futbolun mucidi gibi davranan yöneticiler...

Fanatik yazarlarından Erman Özgür, Sivasspor'da yaşananlarla ilgili bir yazı kaleme aldı.

İşte Erman Özgür'ün yazısı...

ERMAN ÖZGÜR | Çalımbay'a büyük haksızlık

Türkiye’de Süper Lig başarısı için bir Rıza Çalımbay gerçeği var ortada. Süper Lig’in en fazla maça çıkmış teknik direktörü olmasının yanı sıra mütevazı kadrolarla da önemli başarılar elde eden Rıza Çalımbay, enteresandır futbolu yönettikleri için bildiklerini iddia eden bir kesim tarafından da beğenilmez.

Mersin’de, Antalya’da, Kasımpaşa’da ve Konya’da çok başarılı işler yaparken de işte bu futbolun mucidi gibi davranan yöneticiler tarafından komik sebeplerle kendisiyle yollar ayrılmıştır. Aslında çalıştırdığı her takım; ligin dayanıklılık ve fiziksel kalite anlamında ilk 3 sırasındadır. Performans olarak Rıza hocanın takımını hiçbir zaman rakibinin altında görmezsiniz. Bu özelliklerini Sivasspor’da da fazlasıyla gösterdi.

Haberin Devamı

Sivasspora Rıza Çalımbay tepkisi: Futbolun mucidi gibi davranan yöneticiler...

Avrupa geliri can suyu oldu!

3 senedir o mütevazı Sivasspor kadrosundan bir Türkiye kupası şampiyonu; Mert Hakan, Emre Kılınç, Kerem Atakan gibi büyük takımlara giden yıldız oyuncular, Avrupa’da gruptan çıkan ve finalist Fiorentina’ya elenen özel birtakım çıkarttı ortaya. Özellikle Anadolu ekipleri için gelir elde edebilmenin iyice zorlaştığı ortamda Rıza Çalımbay bu performansıyla kulübün kasasına çok ciddi bir para girmesini de sağlamış oldu.

BU GURUR OKAN BURUK'UN

En doğru aday

Buna rağmen ‘gerektiği takdiri görüyor mu?’ derseniz, hayır. Şehir uyuşmazlığı, yıldız oyuncuların yönetimini yapamayacağı gibi sebeplerle ayrılıklara alışık olsa da çok çetin geçecek yeni sezonda hoca arayan takımlar için bana göre yine en doğru aday.

Sivasspora Rıza Çalımbay tepkisi: Futbolun mucidi gibi davranan yöneticiler...

YORUM YAZ