MENÜ

Sivas'a yeni stat projesi

Sivas'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitinglerinde verdiği söz doğrultusunda bir kaç yıldır hazırlıkları sürdürülen yeni stat için proje tamamlandı.

Sivas'a yeni stat projesi

33 bin kişi kapasiteli yeni stat 130 bin metrekarelik alana kurulacak.

Başbakan Erdoğan'ın yerel ve genel seçimlerde Sivas'a yaptığı ziyaretler sırasında söz verdiği yeni stadın yapımı için son aşamaya gelindi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından yapılacak olan yeni stadın projelendirme işlemi tamamlandı. Yaklaşık 4 yıldır gündemde olan ve karşılığında TOKİ'ye verilecek olan 4 Eylül Stadı ve spor salonu arsa bedeli nedeni ile tıkanan projenin ihale aşamasına geldiği bildirildi. TOKİ'nin daha önce belirlediği düşük rakamların kabul edilmemesi üzerine anlaşma sağlanamamıştı. Yapılan pazarlıklar sonucu eski stad ve spor salonu için 100 milyon TL'de karar kılındı. Yapılan projelendirme çalışması sonucu yeni stadın kapasite tartışması da aşıldı. Daha önce 33 binden 25'e indirileceği açıklanan ve tepki çeken kapasitenin 33 bin kişi olarak projelendirildiği bildirildi.

Proje kapsamında yeni stad 130 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak. Stadyumun 3 bin araçlık otoparkı bulunacak. Üstünün tamamına yakını kapalı olarak inşaa edilecek. Beraberinde ise spor kompleksi yapılacak. Bu spor kompleksinde 4 bin ve bin kişi kapasiteli iki kapalı spor salonu ile bin seyirci kapasiteli bir yüzme havuzu, güreş eğitim merkezi, gençlik merkezi, 2 sentetik çim saha ve ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü için de hizmet binası yer alacak. 4 bin kişilik salon aynı zamanda buz pateni pisti olarak da kullanılabilecek ve genişleyen seyirci kapasitesi özelliğine sahip olacak. Projeye hazırlıkların tamamlanmasından sonra gelecek hafta son şekli verilecek, ihale aşamasına geçilecek. TOKİ daha önce stadın ihalesini Ağustos ayında yapacağını duyurmuş, ancak proje hazırlanmadığı için ihale tarihi ertelemişti.

Yeni Stat Gültepe Mahallesi'nde okullar bölgesinde şu anki Sivasspor Tesislerinin bulunduğu yere yakın bir noktada belirlenen arsaya inşa edilecek. Stadyum dahil tüm projelerin yaklaşık maliyeti de 100 milyon TL olacak. TOKİ'nin stadyum ve spor kompleksi inşaasını tamamlamasının ardından şu an Sivasspor'un maçlarını oynadığı 4 Eylül Stadı ve etrafındaki arsası ile İnönü Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Spor Salonu'nun arsası TOKİ'ye teslim edilecek. TOKİ'nin buralara alışveriş merkezi ve konut inşaa etmeyi planladığı bildirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ