MENÜ

Sensiz olmaz!

Aykut Kocaman şimdiden, Alex'siz yılların kadrosunu oluşturmak için harekete geçmeleri gerektiğini söyledi. Ancak Kanarya'nın, kaptansız çıktığı maçlar hiç de iç açıcı değil.

Sensiz olmaz!

Geçtiğimiz günlerde TRT Spor’daki Basın Tribünü isimli programa konuk olan Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin 1-2 aylık süreçte olmasa da, önümüzdeki yıllar için Alex’siz oyun sistemine geçmesi gerektiğini söylemişti. Alex’in
34 yaşına geldiğini ve çok usta bir oyuncu olduğunu belirten Kocaman, “Birkaç sene sonra Alex de bu takımda olmayacak. Bunun da hazırlığı açısından bu seneler altın seneler” ifadesini kullanmıştı. Peki son 7 yıldır, Alex’ten yoksun Fenerbahçe’de durum ne oldu?

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertli formayla 2004 yılından bu yana 243 lig maçına çıkan Sambacı; takımıyla 164 galibiyet, 42 beraberlik alırken, sahadan 37 kez yenilgiyle ayrıldı. Dikkat çekici nokta ise, Alex de Souza’nın forma giymediği maçlarda Kanarya’nın başarı yüzdesinin oldukça düşük olması. Brezilyalı futbolcu, 2004 yılından bu yana takımını 35 lig maçında yalnız bıraktı. Fenerbahçe, Alex’ten yoksun çıktığı bu maçların (5 beraberlik, 9 yenilgi) 14’ünde puan kaybetti. Alex’in oynadığı maçlarda Sarı-Lacivertliler, gol yollarında da oldukça etkili olmayı başardı. Son 7 yılda ligde rakip fileleri 519 kez sarsan Fenerbahçe’de, bu gollerin 461’i Alex sahadayken geldi.

Aykut Kocaman sürekli oynattı

Bu arada Aykut Kocaman, ilk sezonunda sorun yaşamasına karşın Alex de Souza’yı sürekli ilk 11’de sahaya sürdü. Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak, takımının başında 39 lig maçına çıkan Aykut Kocaman, 2 maçta Alex’ten faydalanamadı. Kanarya, bu maçlardan birinde galip gelirken, diğerinde ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Haberin Devamı

YORUM YAZ