MENÜ

Sebastien Ogier: Marmaris'i bekliyoruz

Dünya Ralli Şampiyonası'nda tam 5 zafer yaşayan Redbull pilotu Sebastien Ogier, Sardunya'da FANATİK'e konuştu: "Her yeni etap, her yeni rota ralli pilotlarına büyük heyecan verir. Şimdiden Marmaris Rallisi'ni heyecanla bekliyoruz."

Sebastien Ogier: Marmaris'i bekliyoruz

Dünya Ralli Şampiyonası'nda tam 5 zafer yaşayan Redbull pilotu Sebastien Ogier, Sardunya'da FANATİK'e konuştu.

İşte o çok özel açıklamaları:

- Dünya Ralli Şampiyonası’nda Sardunya Rallisi'ne lider Neuville’in 19 puan gerisinde ikinci olarak girdin. Sardunya'dan sonra 6 yarış daha var. Şansını nasıl değerlendirirsin?

- Liderliği geri alacağımı düşünüyorum. Sezonun bitmesine daha çok yarış var. Bu sezon da çok iyi yarışlar çıkartıyoruz. Hızımız gayet iyi. Bir önceki yarış olan Portekiz’de yaptığımız kaza nedeniyle hiç puan alamadık. Bu da sıralamadaki yerimizi etkiledi. Bu da rallinin içinde olan bir durum. Önümüzdeki yarışlara bakacağız ve yeniden şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız.

- 2018'e kadar Sardunya’da kez kazandın. Buradaki başarının sırrı nedir?

- Ben bu yoldan keyif almayı öğrendim. Burada diğer yerlerden daha fazla hareket edebiliyorum. Portekiz’de kötü bir yarış geçirdik. Ama burada sevdiğimiz bir parkurda başarılı olup, yolumuza devam etmek istiyoruz.

'Artık Loeb'le kıyaslanmıyorum'

- Dünya Ralli Şampiyonası’nda vatandaşın Sebastien Loeb’un 9, senin 5 şampiyonluğun var. Onun rekorunu geçmek gibi bir hedefin var mı? Kariyerinin başında senden ‘Yeni Sebastien Loeb’ diye bahsediliyordu. Bu karşılaştırma hakkında ne söylersin?

- Loeb’un 9 dünya şampiyonluğunu geçmek gibi bir hedefim yok. Loeb, Dünya Ralli Şampiyonası’nın efsane pilotlarından. İnanılmaz bir kariyeri var. Benim kariyerimin başında onunla karşılaştırılmak büyük bir gururdu. Fakat şu an beni onunla karşılaştırmıyorlar. Benim farklı bir sürüş tarzım var. Kendime has bir stilim var. Genel olarak baktığımızda benim Loeb ile karşılaştırılmam da benim için iyi bir şey.

-Dünya Ralli Şampiyonası’nda daha önce Finlerin büyük üstünlüğü vardı. Fakat uzun yıllardır Fransızların damgası var. Bunu nasıl başardınız?

Fransa’da motor sporları federasyonu gerçekten iyi çalışıyor. Çok iyi projeleri var. Genç pilotları sürekli her alanda destekliyor. Bu nedenle de Dünya Ralli Şampiyonası’nda 14 yıldır Fransızlar şampiyon oluyor. Ama bunda şans faktörü de önemli. (gülüyor) Önemli olan zaferlerin keyfini çıkarmak.

'Türkiye motive olacaktır'

- Dünya Ralli Şampiyonası’nda Türk pilot bulunmuyor. Türkiye’deki genç pilotlara tavsiyelerin nelerdir?

- Türkiye’de ralliye ilgi olduğunu düşünüyorum. Hatta başarılı kadın ralli pilotlarınız da vardı. Burcu Çetinkaya’yı hatırlıyorum. Dünya Ralli Şampiyonası 7 yılın ardından ilk kez Türkiye’ye gelecek. Bu genç pilotlarda, motor sporları dünyasında, federasyonda ve sponsorlarda ekstra bir motivasyon sağlayacaktır. Sponsorlar artacaktır, federasyon da gençler için daha çok çaba sarfedecektir. Bu tip organizasyonlar ülkede sporun gelişimi açısından çok önemli. Ralli şampiyonasının ardından Türkiye’deki ilgi ve projeler daha da artacaktır.

- Motor sporlarında disiplin mi önemli yoksa çalışmak mı?

- Her ikisi de önemli. Her şeyde olduğu gibi ilk olarak yeteneğiniz olacak. Daha sonra ise hedefinize yürüyeceksiniz. Örneğin benim hayalim her zaman ralli pilotu olmaktı ve bunun için elimden gelen her şeyi yaptım. Tüm spor dallarında da bu geçerli. İşinizde profesyonel olmalısınız ve her detayı çok iyi uygulamalısınız.

Sebastien Ogier: Marmarisi bekliyoruz



'Marmaris'i araştıracağız'

- Bir pilotun 24 saati nasıl geçiyor?

- Bu her yarışa göre farklılık gösteriyor. Ama genel olarak yoğun bir tempomuz var. Bazen hazırlanmak 1 haftamızı bile alıyor. Mesela Sardunya için iki gün çalıştık. Notlarımızı aldık, çalışmalarımızı yaptık. Bir tane etap için saatlerimizi harcadık. Sabahları çok erken kalkıyoruz. Araçlarımızı kontrol ediyoruz. Yarış günü de inanılmaz yoğun geçiyor. Arada bazen iki gün izin alıp kendimi yeniliyorum. Bu bana iyi geliyor.

- Dünya Ralli Şampiyonası 7 yıl sonra Türkiye’ye dönüyor. Eylül’de Marmaris’te muhteşem bir yarış gerçekleştirilecek. Fikirlerinizi alabilir miyiz?

- Her yeni etap, her yeni rota ralli pilotlarına büyük heyecan verir. Marmaris de öyle olacak. Gitmeden önce Marmaris hakkında araştırmalarımızı yapacağız. Şimdiden Marmaris Rallisi’ni heyecanla bekliyoruz.

Dünya Ralli Şampiyonası notları

- Dünya Ralli Şampiyonası’nda tam 14 yıldır adı Sebastien ve ülkesi Fransa olan pilotlar kazanıyor. Ralli efsanesi Sebastien Loeb’un 9 şampiyonluğunun ardından Sebastien Ogier de son 5 yıldır zirveyi kimseye bırakmıyor.

- Dün sona eren Sardunya Rallisi öncesi pilotlar genel klasmanında ilk iki sırada Red Bull sporcuları Thierry Neuville ve Sebastien Ogier yer alıyor. Üçüncü sırada ise Ott Tanak var.

- Dünya Ralli Şampiyonası’nın heyecanı bu sene Türkiye’de de yaşanacak. Dünyanın en iyi ralli pilotları, 7 yıllık bir aranın ardından Türkiye’ye dönecek ve 13-16 Eylül tarihleri arasında Marmaris’te motor sporları tutkunlarına inanılmaz anlar yaşatacak.

Umut Eken

Haberin Devamı
YORUM YAZ