MENÜ

Sebastian Loeb tarih yazmaya devam ediyor

WTCC'de günün ilk yarışını ikinci sırada tamamlayan efsane pilot Sebastian Loeb, 2'inci yarışın galibi oldu.

Sebastian Loeb tarih yazmaya devam ediyor

2014 Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası’nın (WTCC) ilk raundu Fas’ta gerçekleşti ve günün ilk yarışını ikinci sırada tamamlayan efsane pilot Sebastian Loeb, 2'inci yarışın galibi oldu.

Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) art arda 9 şampiyonluk kazanıp tüm rekorları kıran Loeb, Fas’taki ilk yarışı 2. sırada tamamlamasının ardından 2. yarışta damalı bayrağı ilk sırada görerek büyük bir başarı gösterdi.

İlk yarışı kazanan Citroen’in diğer sürücüsü Jose Maria Lopez 2. olurken Hugo Valente 3. oldu.

Marrakect’te gerçekleştirilen 2. yarış oldukça olaylıydı ve 16 turluk yarışta güvenlik aracı pistte oldukça fazla kalırken yarış henüz 2. turda kırmızı bayraklarla durduruldu.

2. yarışa ilk sıradan başlayan Tom Coronel, ilk viraja gelirken 2. sıradaki Mehdi Bennani’nin arkadan teması ile duvara vurdu ve büyük bir karmaşa oldu. O olayda Coronel ve ilk yarışın galibi Yvan Muller ile birlikte bir kaç araç yarış dışı kalırken Bennani yoluna devam etti. Yarış tekrar başladıktan sonra Bennani pitten geçme cezası aldı ancak Honda sürücüsü iyi bir yükseliş gösterdi.

Bennani son turlara girerken 4. sıraya kadar yükseldi ancak ufak bir hatası sonucunda son anda Tom Chilton’a geçildi. Damalı bayrağı geçerken iki sürücüden Chilton, foto finişle belirlenebilecek kadar az farkla önde geçerek 4. olurken Bennani 5.likle yetinmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ