MENÜ

Savcı paranın peşinde!

Futbolda şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün hesapları incelemeye alındı.

Savcı paranın peşinde!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) şike soruşturması dosyasının telefon kayıtlarında geçen paraların izini arıyor. Hesap uzmanları, Fenerbahçe'nin hesaplarından şike ödemesi yapıldığı dönemde herhangi bir para giriş-çıkışı olup olmadığını incelemek için bir süredir kulüpte incelemelerini sürdürüyor. Şike yapıldığı iddia edilen 19 maçın oynandığı döneme yoğunlaşan hesap uzmanlarının, kulübün mali işler görevlilerinden çok sayıda belge istedikleri belirtildi. MASAK'ın incelemesi sonucunda hazırlanıp şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk'e gönderilecek rapor, soruşturmanın seyri açısından büyük önem taşıyor. Soruşturmada Fenerbahçe- Sivasspor maçı için rakibe 300 bin, İstanbul BŞB-Fenerbahçe maçı için İbrahim Akın'a 100 bin, A.Gücü'ne 600 bin ve Eskişehirspor'a 250 bin dolar gönderildiği iddia edilmişti.

BAYRAMDAN SONRA HAZIR
Savcı Berk, Futbol Federasyonu'na geçen sezon kulüplere ödenen para miktarını da sormuştu. Kulüplerin TFF gelirlerini inceleyen Savcı, şimdi bu paraların nerelere harcandığını tespit etmek üzere çalışma başlattı. Öte yandan savcı Mehmet Berk'in iddianamesini Kurban Bayramı sonrasında tamamlaması bekleniyor.

İDDİANAMEDE SONA DOĞRU
Aziz Yıldırım'ın yargılanacağı Futbolda Şike Soruşturmasını yürüten Savcı Berk, eski milli futbolcular Tanju Çolak, Arif Erdem ve Fatih Akyel'in aralarında bulunduğu 71 sanıklı birinci şike davasının dosyasını incelemeye aldı.

SAVCI BERK BİRİNCİ ŞİKE DAVASINI SORDU
İkinci şike operasyonu kapsamında iddianameyi tamamlamak üzere olan Savcı Mehmet Berk, birinci şike davasının dosyasını istedi. Fatih Akyel, Arif Erdem ve Tanju Çolak gibi isimlerin de yargılandığı davanın dosyası, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından şikenin tespiti için bilirkişiye gönderildi. Almanya'da üç yıl hapis cezası aldıktan sonra tahliye olan bir numaralı sanık Nurettin Günay verdiği ifadede, "Sanıklardan A.G. ve M.K., Türkiye'de hakem, futbolcu ve yöneticilere müdahale edebileceklerini ve maçları yönlendirebileceklerini söyleyerek beni 645 bin euro dolandırdılar. A.G., futbolcular ve yöneticileri tehdit suretiyle maçları manipüle etti" diye konuştu.

Kaynak: Sabah

Haberin Devamı
YORUM YAZ