MENÜ

Saunders'tan Cimbom yorumu

Bir dönem Galatasaray forması giyen eski futbolcu Dean Saunders, İngiltere'de konuk olduğu Sky televizyonunda Galatasaray'ı, Türkiye'de yaşadığı ilginç bir anısını ve Galatasaray - Juventus maçına dair düşüncelerini anlattı.

Saunders'tan Cimbom yorumu

İşte Saunders'in söyledikleri...

Sözlerine Türkiye'de futbola bakış açısına değinerek başlayan Saunders; "Türkiye'de futbola bakış yaşam ile ölüm gibi. Galatasaraylı olarak her takıma kaybedebilirsiniz ancak Fenerbahçe'ye kaybederseniz yandınız." diye konuştu.

Türkiye'de yaşadığı ilginç bir anısını da paylaşan Saunders "Galatasaray'da oynarken bir maçımda sakatlandım. Kafama dikiş atılması gerekiyordu ve hastaneye götürdüler. Odada doktoru beklerken hemşire elinde Galatasaray forması ile içeri girdi, hemen ardından doktor da geldi. Ne yapacaklar diye bekliyorken önce formayı imzalamamı istediler, sonra da doktor dikiş attı." dedi.

Galatasaray - Juventus karşılaşmasına da değinen Saunders, "Galatasaray, Juve karşısında değişik oynar. Top bizde kalsın mantığıyla oynarsa Juventus defansını aşamaz. Havadan oynayıp Drogba ve Burak ile tehlike yaratmaları gerekiyor. Sneijder'in de artık kıpırdanması lazım. Drogba ve Sneijder'e bu tür maçlarda sahneye çıkmaları için bu paralar ödeniyor." dedi.

Mancini'nin işinin zor olduğunu vurgulayan Saunders; " Galatasaray denince akla Fatih Terim gelir. Mancini'nin Terim'den sonra gelmesi, Alex Ferguson'dan sonra ManU'nun başına David Moyes'in geçmesine benziyor. Galatasaray seyircisi Fenerbahçe'ye yenilip onların 9 puan geride kalmalarını kolay kolay kabul edemez. Mancini'yi kimse takımı Şampiyonlar Ligi Şampiyonu yapması için getirmedi. Gruptan çıkmaları gerekiyor. Maçın yarıda kalması Galatasaray için avantaja dönüşebilir. Fakat maç tatil edilene kadar oynadıkları gibi oynarlarsa işleri çok zor." diye konuştu.

Edip Adanır / İngiltere

Haberin Devamı
YORUM YAZ