MENÜ

Şarkı Çıkartan Futbolcular!

Hepimiz onları yeşil sahalardan tanıyor ve hayatlarının tamamının futbol olduğunu varsayıyoruz ama futbolcuların başka tutkuları da var. Mesela müzik! Kimi futbolcular futbolda aradığı başarıyı, müzikte elde ederken; kimileri ise tamamen hüsran yaşıyor. İşte futbolun yanı sıra şarkıcılıkla da uğraşan yıldız futbolcular ve onların şarkıları… (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Sergio Ramos: Real Madrid ve İspanya Milli Takımı’nın savunmasının bel kemiği olan Sergio Ramos, 2018 yılında bir şarkı çıkardı. Şarkının sözlerini de aynı zamanda yazan Sergio Ramos, Demarco Flamenco’yla çıkarttığı şarkıyı İspanya Milli Takımı’na armağan etti. “Kalbinde başka bir yıldız” adındaki şarkıyla müzik piyasasına giriş yapan Sergio Ramos’un bu şarkısı YouTube’da 19 Milyon kez seyredilmeyi başardı.

Haberin Devamı

Dani Alves: Dünyanın en fazla kupa kazanan savunma oyuncusu ünvanının sahibi olan Daniel Alves, 15 Haziran 2018 yılında Suave adında bir şarkı çıkarttı. Brezilya’da olay olan bu şarkıda Dani Alves’in oyunculuğu ve şarkıcılığı büyük beğeni toplarken; şarkıda Dani Alves’e Barcelona’dan takım arkadaşı olan Pinto ve Thiago eşlik etti.

Pinto: Barcelona’da yedek kaleci olarak gördüğümüz ve 2015 yılında futbolu bırakan Pinto, belki çok başarılı bir kaleci olamadı ama Grammy ödüllü bir şarkıcı olmayı başardı. Şampiyonalar Ligi seviyesinde bir kaleciyken, futbolu bıraktıktan sonra şarkıcı olmaya yönelen Pinto, Wahin adını almaya başlayarak mikrofon başına geçti. Latin Amerika Grammy ödülünde en başarılı şarkıcı ödülünü kazanan eski kaleci, birden fazla hit şarkıya sahip.

Haberin Devamı

Jackson Martinez: Uzun bir süre Türk takımlarının gözdesi olan Kolombiyalı eski golcü Jackson Martinez, futboldaki başarısını sahnelere taşımak istiyor. 2020’nin sonunda futbolu bırakan Jackson Martinez, 2019 yılından beri şarkı çıkartıyor ve rap müzik alanında kendisini geliştirmeye çalışıyor. Kariyeri boyunca toplam 168 gol atan oyuncunun 11 tane tekli şarkısı mevcut.

Ümit Davala: Şu anda Galatasaray’ın yardımcı antrenörü olarak görev yapan Ümit Davala, 2004 yılında aktif bir futbolcuyken RAP tarzında albüm çıkartarak Türkiye’de bunu yapan ilk isim olmuştur. Albümün klip şarkısı ise Kayahan’ın unutulmaz parçası Bir Aşk Hikayesi’nin rap versiyonu olmuştu.

Jese Rodriguez: Real Madrid ve Paris Saint Germain formalarıyla hatırladığımız ve kariyeri yokuş aşağı düşüşe geçen Jese Rodriguez, şu anda 28 yaşında ve Las Palmas takımında oynuyor. Aklı yeşil sahalarda artık olmayan futbolcunun zamanının büyük bir çoğunluğu müzik stüdyolarında geçiyor. 2014 yılından beri şarkıcılık yapan Jese, “Jey M” adıyla sahne alıyor.

Jürgen Locadia: Şu anda Amerika Birleşik Devletler Futbol Ligi’nde Cincinnati takımının formasını giyen 27 yaşındaki Hollandalı golcü Locadia da müzikle uğraşıyor. Elektronik müzikle ilgilenen Locadia’nın bir albümü bulunurken, 2017 yılından beri müzikle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ