MENÜ

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

16 Mayıs Çarşamba İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

16 Mayıs Çarşamba İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Zorlu Programda Kapanışı ACCELERATION Yapar

1.Ayak: 1200 metrede yapılacak olan bu koşuda ilk şansı Winner Face’e vereceğim. Alberto’nun kazandığı koşularda yer alan bu tay son yarışında önde kaçan rakibini kovalamak isteyince gücünü erken tüketti. Hızlanan yarışa daha sonra adapte olmadı ve sonlarda tabela dışı kalmayınca en geri kaldı. Bu kez rakipleri daha uygun olup çim pistte ilk yarışı olmasına rağmen geniş tırnak yapısı ile uyum sağlaması gerekir. Hafif kilolu olan Caruso bu kez sert binicisi H.Çizik ile bitirebilir. Shahbandar, Semihbey, Makambo üçlüsü diğer şans verdiğim atlardır.

2.Ayak: Çim pistte orta mesafeli bir yarış olan bu grupta Koçerbey favorimdir. Kalitesini daha önce yazdığım bu atın son iki birinciliği ile ciddi bir form yakaladığını görüyoruz. 1800 metrede kazandığı yarışında çim pistte etkili olan Caş yavrusu bu at bir kez daha kazanmaya yakın gözüküyor. Rakip olarak Hünkaroğlu’nu şanslı görüyorum. Daha sonra Kuzen, Durden, Emirsoy ve Anılbey şans yakalayabilir.

3.Ayak: Mesafeli çim koşulara son derece yatkın olan Kupa Ası son yarışında 1900 metrede kazanmıştı. Bu pistte 2400 metre çimde birinciliği bulunan Kupa Ası’nın pist ve mesafe uyumu dikkat çekici olup favorimdir. Win Star Win bu pistte iyi bir isim olup rakibidir. Adieu yükselişini devam ettirecektir. Gina montana’nın zamanı geliyor toparlanıp kazanacaktır. Torun Callas bombayı patlatabilir. West Life çimde iş yapacak bir isim onu yazdık mı tamamdır.

4.Ayak: Doyoun adına yapılacak olan şartlı-1 koşuda idman bakımından Mister Point yaptığı işleri en iyi olan isimdir. 1000 metrede 1.00-1.02 düzeyinde 800 metrede 47-48 seviyesinde işler yapan bu tay anneden Manticore, Properties ile kardeş olup bu atların babası Native Khan’dır. Bu kez Toruk Macto’ya çekilen kısrak Mister Point gibi seri bir tay üretmiş bakalım nasıl yarış hayatına başlayacak. Güney Kore’ye satılan aygırlardan Tizway’in yavrusu olan The Last Romance ise kaliteli anne hattı ile dikkat çekiyor. Order Of St George gibi İrlanda St.Leger galibi olan bir atın yakın akrabası olan bu tay babadan oldukça seri bir orijine sahiptir. Güzel taylar veren Sessiz Güzel isimli kısrağın Mendip’ten olan tayı Shebeen ise diğer şans verdiğim isimdir.

5.Ayak: Nadas Koşusu’nda padokta çok iyi gördüğüm Bold Magic yarışta ilk çim tecrübesinde başarısız olmuştu. Ancak daha önce Kocaeli pistinde iki yarış kazanmış olan bu Victory Gallop temsilcisi sentetik pistte iyi iş yapabilecek olup favorimdir. River Girl en ciddi rakibi olur.

6.Ayak: Son yarışında çim pistte Grey Cloud – Dedetaşı ardında boyun farklarla üçüncü kalan Accelaration henüz maiden bir at olsa da bu grupta H.Karataş ile kazanmaya yakın gözüküyor.

1 6 1 4 2 6
9 2 5 8 4
8 8 7 7
2 7 3
3 10 2
1 4

Haberin Devamı
YORUM YAZ