MENÜ

Rusya - Türkiye maç sonucu: 1-1

A Milli Takımımız, 2018 Dünya Kupası’nın ev sahibi Rusya’nın konuğu olduğu hazırlık maçından 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Ruslar, 35. dakikada Samedov’la öne geçti, ikinci yarının 59. dakikasında Yunus Mallı, skoru belirleyen golü attı.

Rusya - Türkiye maç sonucu: 1-1

A Milli Futbol Takımı, deplasmanda 2018 FIFA Dünya Kupası ev sahibi Rusya ile yaptığı hazırlık maçında 1-1 berabere kaldı. 2018 Dünya Kupası'nın ev sahibi 35. dakikada Samedov'un golüyle 1-0 öne geçerken, Milliler'in yanıtı 59. dakikada Yunus Mallı'yla geldi.

Üst üste 7. maçında da galibiyet alamayan Rusya, tarihinde ilk kez galibiyete bu kadar uzak kaldı. Ev sahibi Rusya, en son 7 Ekim 2017'de Kore'yi hazırlık maçında 4-2 yenmişti. 2018 yılındaki 5. hazırlık maçına çıkan Türkiye, yoluna kayıpsız devam etti. İlk olarak bu yıl içerisinde İrlanda Cumhuriyeti’ni 1-0 mağlup eden Ay-Yıldızlılar, ardından Karadağ ile 2-2 berabere kaldı. Liglerde sezonun bitmesinin ardından 2018 Dünya Kupası’nda mücadele edecek 3 ülkeyle karşılaşan Milliler, önce İran’ı tek golle geçti, sonra Tunus’la 2-2 berabere kaldı ve dün de Rusya karşısında
sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Maçtan dakikalar

18. dakikada Yuri Zhirkov’un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye gönderdiği top dışarı gitti.

35. dakikada Savunmada Çağlar Söyüncü'nün hatalı pasında Fedor Smolov bekletmeden topu Alan Dzagoev'e aktardı. Dzagoev’un pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Aleksandr Samedov meşin yuvarlağı ağalara gönderdi. 1-0

38. dakikada sağ çaprazdan kazandığımız serbest vuruşu kullanmak için topun başına geçen Yusuf Yazıcı’nın vuruşunda top farklı şekilde üstten auta çıktı.

43. dakikada Şener Özbayraklı'nın sol kanattan ortasında ceza hası içinde Kenan Karaman’ın kafa vuruşunda top kaleci Igor Akinfeev’de kaldı.

57. dakikada topla birlikte sağ kanattan ceza sahasına giren Cengiz Ünder’in sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

59. dakikada Serkan'ın savunmanın arkasına attığı topla buluşan Yunus Mallı, düzgün bir vuruşla ağları sarstı. 1-1

70. dakikada paslaşılarak kullanılan serbest vuruşta topu alan Zhirkov, ceza sahası sol çaprazından şutunu çekti ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

72. dakikada atılan uzun pasta savunmanın arkasına sarkan Smolov, iki milli futbolcudan sıyrıldıktan sonra şutunu attı ancak topu yandan auta yolladı.

Mücadelenin kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Yunus Mallı’dan ilklerin golü

Almanya’nın Wolfsburg takımında forma giyen ve adı transferde Galatasaray’la anılan Yunus Mallı, Rusya karşısında beraberliği getiren golü atan isimdi. Maçın ikinci yarısında oyuna dahil olan
Yunus, Serkan Kırıntılı’nın pasında ceza sahası dışından yaptığı şık vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu gol hem 18. milli maçına çıkan Yunus’un hem de A Milli Takımımız’ın, Rusya’ya (Sovyetler Birliği sonrası) karşı tarihinde oynadığı 4. maçında ilk golü oldu.

Golün pasıkaleci Serkan’dan

İran’la oynadığımız hazırlık maçında ilk kez milli formayı giyen Konyaspor’un başarılı file bekçisi Serkan Kırıntılı, Tunus karşılaşmasının ardından Rusya deplasmanında da teknik direktör Mircea Lucescu tarafından ilk 11’de yer aldı. Üst üste üçüncü kez Ay-Yıldızlılar adına sahaya çıkan 33 yaşındaki file bekçisi, Yunus Mallı’nın beraberliği getiren golünde asisti yapan isim oldu.

Çağlar’dan büyük hata

Tunus maçında rakip fileleri havalandıran Çağlar Söyüncü, Rusya maçında beklenmedik bir hataya imzasını attı. Karşılaşmanın 35. dakikasında kalecimiz Serkan Kırıntılı’nın pasında Çağlar, topu uzaklaştırmak isterken hatalı bir pas verdi. Bu sırada araya Ruslar’ın yıldızlarından Dzagoev girdi ve onun asistinde meşin yuvarlakla buluşan Samedov, ceza sahası içerisinde sağ çaprazdan topu filelerimize yolladı.





Haberin Devamı
YORUM YAZ