MENÜ

Rize'den kritik galibiyet: 3-1

Kayseri zaferinin mimarı Lualua, Rize'yi dün de sırtladı. 35'te Kweuke'nin yerine giren Demokratik Kongolu, 2 asist yaptı, nefis bir golle farkı açtı. Ev sahibi ligde kalma yolunda dev bir adım attı. Vukovic'in uzatmadaki tek golü Mesut Bakkal'ın ekibine yeterli olmadı

Rize'den kritik galibiyet: 3-1

Çaykur Rize, Torku Konya’yı kulübeden gelen yıldızı Lualua ile farklı yendi, bataklıktan kurtulup, düze çıktı: 3-1. 30. haftaya tehlike bölgesinin üstünde 1 puan farkla sırt sırta giren iki takımdan 33 puanlı ev sahibinde Engin-Cernat, 34 puanlı misafirde ise Hasan Kabze-Ergün Teber sıkıntısı vardı. Kaybedenin son dört haftada büyük zorluklar yaşayacağı gerçeği her iki takıma da stres yüklemişti. İlk çeyrekte rakip kaleye bile gidemeyen ev sahibi, 25’te Gekas’ın direkten dönen topuyla kendine geldi. 33’te Rize’de, Kweuke’nin sakatlanması, Karadeniz temsilcisini canlandırdı. Kweuke-Lualua değişikliği 35’te ev sahibine golü getirdi. Bu dakikada kazanılan faulü kullanan Lualua, topu altı pasta Viera’nın kafasına nişanladı. Bu futbolcunun aşırtma vuruşunu İtandje ancak seyretti: 1-0. İkinci yarıya Konya hızlı başladı, Ali Turan’ın iki gol girişimi sonucu değiştirmezken, Lualua ikinci gole de imzasını attı. Demokratik Kongolu 52’de topu savunmanın arkasına hareketlenen Ümit’e gönderdi. Genç futbolcu İtandje’yi çalımlayıp, boş kaleye plaseledi: 2-0.

Konya korku tünelinde

65’te günün kahramanı Lualua, maça imzasını attı. Ali Adnan’ın frikiği Vukovic’ten döndü. Ceza sahası yayından Lualua’nın bazukası farkı üçe çıkardı: 3-0. Skor rahatlığı ile ev sahibi geriye yaslandı, Konya forvetlerinin umutsuz yüklenişi rakip savunmadan ve kaleci Serkan Kırıntılı’dan dönerken 90+2’de gelen Vukovic’in kafa golü farkı azalttı: 3-1. Çaykur Rizespor bu galibiyetle rahat bir nefes alırken, Konya ise kabus dolu bir dört haftanın takıma neler getireceğinin korkusunu yaşamaya başladı.

Passolig Rize’yi de vurdu!


Çaykur Rizespor’un 28’inci haftada sahasında karşılaştığı Kardemir Karabükspor maçını 6375 biletli seyirci izlemişti. Passolig kart uygulaması ile birlikte bu haftaki karşılaşmada ise 2219 taraftar tribündeki yerini aldı.

ÇAYKUR RİZESPOR 3-1 TORKU KONYASPOR (20.04.2014)


SPOR TOTO SÜPER LİG FİKSTÜR VE PUAN DURUMU

Haberin Devamı
YORUM YAZ