MENÜ

Potada bir kez daha dev final

Avrupa'nın en büyüğü olma adına Euroleague finalinde karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Galatasaray, bu sefer lig şampiyonluğu için kozlarını paylaşacak. Yarı finalde rakiplerine takılmayarak serileri 3-0'la geçen iki dev kulübün ilk kapışması 25 Nisan'da olacak.

Potada bir kez daha dev final

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Turu Yarı Final eşleşmesinde Kayseri KASKİ ile karşılaşan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, rakibini 73-61’le geçerek seride durumu 3-0’a getirdi ve adını finale yazdırdı. Maça her iki takım da çembere giden ve hızlı hücumları kovalayan bir anlayışla parkeye çıktı. İlk 10 dakikalık bölüm iki takımın karşılıklı sayılarıyla geçti ve periyot 21-21 berabere sonuçlandı. Maça ağırlığını koyan Kanarya, devreyi 36-30 üstünlükle tamamladı. Bu dakikadan sonra disiplinden kopmayan Fenerbahçe maçı da 71-63 kazandı ve seriyi 3-0’a taşıyarak finale çıktı.

Ev sahibi Galatasaray

Galatasaray Odeabank, Botaş’ı deplasmanda 65-43’le devirerek seriyi 3-0 ile tamamladı ve finalde ezeli rakibi Fenerbahçe’nin rakibi oldu. Adana deplasmanında, sert ve dirençli bir ilk 5 sahaya süren antrenör Ekrem Memnun, bunun meyvesini ilk dakikalardan itibaren almaya başladı. Sarı- Kırmızılılar 1. çeyreği 17-11 devreyi de 35-26 önde tamamladı. İkinci yarı da aynı performansı gösteren Cim Bom, Botaş’ı sahasında 65-43 yenerek, Euroleague finalinde yendiği Fenerbahçe’yle bu sefer Türkiye şampiyonluğu için karşılaşacak. Ev sahipliği avantajını elinde bulunduran Galatasaray ilk maçta 25 Nisan’da Fenerbahçe’yi konuk edecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ