MENÜ

Parken'de kâbus: 1-0

Galatasaray'ın Kopenhag deplasmanından mağlup ayrılması, Juventus'un da Madrid ile berabere kalmasından sonra gruptaki takımlar arasındaki rekabet kızıştı.

Parken'de kâbus: 1-0

Galatasaray, 2000’de UEFA Kupası’nı kaldırdığı stada bu kez Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkış biletini almak için ayak bastı ama hiçbir planı tutmadı. Erken gelen Kopenhag golünün şoku çok uzun sürdü, Mancini’nin ekibi devreyi neredeyse pozisyonsuz bitirdi. İkinci yarıda da pek bir şey değişmedi. Etkisiz hücumlar ev sahibini zorlamadı, Kopenhag beklediğinden kolay kazandı. Cim Bom; İtalya’dan istediği beraberlik gelmesine rağmen büyük fırsat kaçırdı, Kadıköy’deki Fener derbisi
öncesinde taraftarını strese soktu.

Hırs eksikliği

Şampiyonlar Ligi’ndeki 4. maçında Kopenhag’a konuk olan Galatasaray, mücadeleye sakatlıkları bulunan Muslera ve Sneijder’dan yoksun çıktı. Muslera’nın yerine Eray kalede görev yaparken, Sneijder’ın yokluğunda Aydın ilk 11’de yer aldı. Savunmanın solunda ise uzun süredir kadroya giremeyen Riera vardı. Galatasaray’ın genç ismi Bruma da Kopenhag deplasmanında kadroda kendine yer buldu.

Savunma dağınıktı

Karşılaşmaya iyi başlayan Kopenhag hızlı ataklarla kalemize geldi. Kanatlardan yapılan yerden ortalarla gol arayan ev sahibi takım, savunmamızın yerleşmesine izin vermedi. 6. dakikada Gislasson ceza sahasına çıkarttı. Braaten defansımızın ve Eray’ın hatasını iyi değerlendirerek, topu ağlarla buluşturdu: 1-0. Bu golle moral bulan Danimarka temsilcisinde 7. dakikada Bengston serbest vuruştan ortaladı, Jorgensen arka direkte kafayı vurdu top yan direkten döndü. İlk 15 dakika boyunca son derece etkisiz kalan temsilcimiz, bu bölümde çok fazla pas hatası yaptı. Savunmadaki telaş hali de geriden bir türlü oyun kurmamızı engelledi. 21. dakikada Drogba ceza sahası içine ortaladı Burak’ın kafa vuruşunda kaleci son anda pozisyonu çeldi. Eboue önünde kalan topu ağlara gönderdi fakat gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı. Sarı-Kırmızılılar bu andan itibaren oyuna ortak olmaya başladı. 35’te Riera kornerden ortasını yaptı. Arka direkte bekleyen Melo kafayı vurdu top yan direkten döndü. İlk 45 dakikaya son derece kötü başlayan Cim Bom’da, Bruma beklentilerin çok uzağındaydı. Basit savunma hataları ve gereksiz top kayıpları Aslan’ın soyunma odasına 1-0 yenik gitmesine neden oldu.

İkinci yarı toparlandı

Galatasaray ikinci yarıya daha derli toplu başlasa da topu ileri taşımakta zorlandı. İki kanadı da etkili kullanmaya çalışan Cim Bom’da pas hataları birçok atağı başlamadan bitirdi. Rakibine daha önde basmaya başlayan temsilcimiz, 65. dakikadan itibaren rakibine baskıyı artırdı. Orta alanda alan daraltan Galatasaray’da 68. dakikada Drogba’nın sert şutunu kaleci son anda kornere tokatladı. 75. dakikada ise Burak pasını Drogba’ya verdi. Yıldız futbolcu istediği vuruşu yapamadı ve kaleci için kolay bir top oldu. Özellikle ikinci yarıda oyuna hakim olmayı başaran Sarı-Kırmızılılar hücumda istenilen seviyede değildi. Gruptaki dördüncü maçında Kopenhag’a mağlup olan temsilcimiz, ağır yara aldı.
Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ