MENÜ

Paralimpik okçulardan altın madalya hedefi

Paralimpik Okçuluk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında sezonun ilk kampına Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde başladı.

Paralimpik okçulardan altın madalya hedefi

Paralimpik Okçuluk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında sezonun ilk kampına Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde başladı.

Kamp kadrosunda bulunan milli sporculardan Ömer Aşık ve Oğuzhan Polat, şampiyonaya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ömer Aşık, emeklerinin karşılığını altın madalya kazanarak taçlandırmak istediklerini belirterek, "Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Zaman zaman ailemizden çok buradaki arkadaşlarımıza iç içeyiz, burası da bizim ailemiz. Her zaman mutlu bir şekilde başarımıza başarı eklemek için çalışıyoruz." dedi.

Zorluklar içinde bir şeyleri başarmaya çalıştıklarını vurgulayan Ömer Aşık, "Bunun en güzel örneği, geçen yıl Merve Nur Eroğlu ile bireysel yarışmada dünya ikinciliğini elde etmemiz ve W1 takım klasmanında iki dünya rekoru ile şampiyon olmamızdır. İmkanlar verildiği zaman güzel şeyler ortaya çıkıyor." diye konuştu.

- Polat: "İşin psikolojik tarafı da önemli"

Güneydoğu gazisi paralimpik milli okçu Oğuzhan Polat ise günde 7-8 saat çalışarak Avrupa Şampiyonası’nın hazırlıklarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Avrupa Şampiyonası’nın yanı sıra 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na kota veren müsabakalara yönelik de çalışmalar yaptıklarını aktaran Oğuzhan Polat, "2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda dördüncü olmuştum. Bir sporcunun amacı, her zaman üzerine koyarak gitmektir." ifadelerini kullandı.

Başarıya giden yolda en önemli unsurun sistemli çalışmadan geçtiğinin altını çizen milli sporcu, "Tüm arkadaşlarım gibi ben de bu bilinçle hazırlanıyorum. Madalyaya giden yol kolay değil. Zorlukların üzerinden gelebilmek adına işin psikolojik tarafı da önemli. Fiziksel çalışmalarımın yanında kendimi psikolojik olarak da müsabakalara hazırlıyorum. Umuyorum ki organizasyona kadar tüm arkadaşlarımla birlikte herhangi bir sakatlık yaşamadan hazır hale geleceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ