MENÜ

(ÖZET) Karabükspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-7

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe deplasmanda ligden düşmesi kesinleşen Karabükspor'a konuk oldu. Oldukça rahat bir maç çıkaran Sarı-Lacivertliler, mücadeleyi 7-0 ile kazandı. Bu sonuçla Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında takibini sürdürmeyi başardı.

(ÖZET) Karabükspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-7



Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe deplasmanda ligden düşmesi kesinleşen Karabükspor ile karşı karşıya geldi. Oyunu baştan sona üstün götüren Sarı Lacivertliler, maçı 7-0 gibi farklı bir skorla kazanmayı başardı. Bu sonuçla Fenerbahçe şampiyonluk yarışında takibini sürdürmeyi başarırken genel avreajda da ligin en çok gol atan takımı olmayı başardı.

Maçtan dakikalar

Maç golle başladı


Fenerbahçe mücadeleye golle başladı. Daha maçın 2. dakikasında Fenerbahçe sağ kanattan Aatif ile yüklendi. Tecrübeli futbolcunun ceza sahası içerisine attığı pasa hamle yapan Kravchenko topu kendi ağlarına gönderdi.

Golün ardından karşılaşmadaki tempo bir hayli düştü. Karabükspor orta sahada kaptığı toplarla Fenerbahçe kalesine gitmeye çalışırken Sarı Lacivertliler daha kontrollü bir oyunu tercih ettiği görüldü.

İlk kart Skrtel'e

Maçın ilk sarı kartı 12. dakikada Fenerbahçe'den Martin Skrtel'e çıktı. Karabükspor hızlı atağında Bliznichenko'ya yaptığı faul sonrası Hüseyin Göçek tereddütsüz sarı kartına başvurdu.

15. dakikada Fenerbahçe ikinci gole yaklaştı! Şener'in ortasında Fernandao, müsait pozisyonda istediği vuruşu yapamadı. Bu pozisyonun ardından Sarı Lacivertliler, yine güzel bir organizasyonla Karabük kalesine geldi. Soldado ve Fernandao ile pas alışverişinde bulunan Aatif, sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Faslı futbolcunun şutu çok kötü gitti.

Fernandao yine sahnede

20. dakikada Karabükspor'un penaltı beklediği pozisyonun ardından hızlı çıkan Fenerbahçe'de Soldado'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Fernandao kaleciden sıyrılarak topu ağlara gönderdi. Brezilyalı futbolcu son dönemdeki yükselen performansını devam ettirdi.

24'te Skrtel ile ikili mücadeleye giren Cage, topu kurtaramadı. Meşin yuvarlak taca çıktı ve hakem Hüseyin Göçek Fenerbahçe lehine taç işaretinde bulundu. Bu karara sinirlenen Herve Cage, topu reklam panolarına sert bir şekilde vurunca sarı kart gördü.

Maçta dakikalar 28'i gösterdiğinde Fenerbahçe köşe vuruşu kazandı. Kullanılan kornerde ceza sahası içerisinde Mehmet Topal yükseldi. Ancak tecrübeli futbolcunun kafa vuruşu üstten auta gitti.

Fernandao atmaya devam ediyor

Mücadelenin 29. dakikasında Fenerbahçe'de Fernandao yine sahneye çıktı ve skoru 3-0'a getirdi. Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan getirdiği topta arka direğe yapılan ortada Brezilyalı golcü şık bir vuruşla golü atmayı başardı.

Soldado uzaktan denedi

Golü hemen ardından Fenerbahçe ataklarını devam ettirdi. Sarı Lacivertliler'in İspanyol golcüsü Soldado bu kez kaleyi ceza sahasından gördü ve denedi. Ancak top üstten az farkla auta gitti.

33. dakikada Karabükspor'un ender gelişen ataklarından biri gerçekleşti. Cage hızlı bir şekilde Fenerbahçe yarı sahasına geçti. Kage ceza sahasına girer girmez plase vurmak istedi. Ancak kaleci Volkan Demirel için kolay bir şut oldu.

Aatif'tan şık gol

38. dakikada Fenerbahçe maçtaki farkı daha da açtı ve 4-0 oldu mücadele. Fenerbahçe yine hızlı gelirken organize paslarla atak bulmakta zorlanmadı. Soldado'nun pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Aatif, 2 rakibini ekarte edip topu ağlarla buluştumayı başardı.

43. dakikada Josef de Souza'nın harika ara pasında Soldado topu iyi kontrol edemedi ve kaleci ile karşı karşıya kalacakken topa basmak zorunda kaldı. İspanyol golcü kaleyi bu kez de plase şutla denemek istedi. Ancak top Rybaka'da kaldı.

Mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 4-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe yine hızlı başladı

Maçın 2. yarısına hızlı başlayan yine Fenerbahçe oldu. Brezilyalı yıldız futbolcu Giuliano, Karabükspor savunmasının hatasını değerlendirdi ve topu kaptı. Brezilyalı'nın şutu az farkla yandan auta gitti.

Soldado uzaktan avladı

47. dakikada yine Fenerbahçe atağı bulan isim oldu. Ceza sahası dışında topla buluşan Fernandao topa vurmak yerine Soldado'ya bıraktı. İspanyol golcü topa düzgün vurdu ve skoru 5-0 yapan golü kaydetti.

Maçtaki ilk oyuncu değişikliği 58. dakikada ev sahibi tarafından gerçekleşti. Cem Özdemir yerine oyuna giren isim Ahmet oldu.

Soldado karşı karşıya kaçırdı

Mücadelede dakikalar 61'i gösterdiğinde Fenerbahçe, Karabükspor yarı sahasında baskıyı kurdu. Topu kazanan isim Fernandao oldu ve pasını Josef'e aktardı. Brezilyalı futbolcu ceza sahası çarprazsında Soldado'ya pasını aktardı. İspanyol golcü kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak Rybaka topu kornere çelmeyi başardı.

64'te Karabükspor'un topla oynadığı dakikalarda kaleyi uzaktan görmesine rağmen şansını uzaktan deneyen Kage, kaleci Volkan Demirel'i geçemedi.

66. dakikada Fenerbahçe'de Aykut Kocaman 2 oyuncu değişikliğine karar verdi. Soldado yerine Janssen ve Fernandao yerine Nabil Dirar oyuna giren isimler oldu.

Dirar cezalı duruma düştü

Maçın 68. dakikasında oyuna yeni giren Nabil Dirar, rakibini çektiği gerekçesiyle sarı kart gördü ve haftaya oynanacak olan Konyaspor maçında cezalı duruma düştü.

Hasan Ali bu kez yararlanamadı

70'te Fenerbahçe yine tehlikeli bir ataktan yararlanamadı. Oyunun genel anlamda üstün tarafı olan Sarı Lacivertliler'de Hasan Ali Kaldırım sol kanattan ileriye çıktı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Hasan Ali, Rybaka'yı geçemedi.

71'de Fenerbahçe bir pozisyondan daha yararlanamadı. Giuliano ceza sahası içerisinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı'nın şutunu Rybaka yine çıkarmayı başardı.

73. dakikada Karabükspor'da Murat Akın'ın yerine Yusuf Akbulut oyuna giren isim oldu.

Janssen de atamadı

Maçta dakikalar 74'ü gösterdiğinde Karabükspor'un direnci iyice düştü. Fenerbahçe pozisyona girmekte zorluk yaşamadı.Bu kez Vincent Janssen kaçırdı! Ceza sahası içinde 4 Fenerbahçeli futbolcu vardı ama gol ile sonuçlandıramadılar.

Dirar'dan müthiş gol

Fenerbahçe bir gol daha buldu. Oyuna sonradan giren ve sakatlıktan sonra ilk kez forma giyen Nabil Dirar skoru 6-0 yapan golü kaydeden isim oldu. Faslı futbolcu ceza sahası dışından oldukça sert bir vuruşla topu gönderdi. Rybaka'nın da müdahalesi yetersiz kalınca Feberhaçe farkı daha da açtı.

81. dakikada Karabükspor'da oyuna sonradan giren Yusuf Akbulut, Hasan Ali Kaldırım'a yaptığı sert hareket nedeniyle sarı kartla cezalandırıldı.

83. dakikada maçın başarılı isimlerinden Aatif'ın yerine oyuna giren isim Valbuena oldu. Bu değişiklikle Fenerbahçe son oyuncu değişikliğini gerçekleştirmiş oldu.

Karabükspor gole çok yaklaştı

Maçın 86. dakikasında Karabükspor'da Ergin Keleş gole yaklaşan isim oldu. Hızlı çıkan Karabük'te Ergin Keleş kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldı. Ancak tecrübeli file bekçisi topu başarılı bir şekilde uzaklaştırmayı başardı.

90. dakikada Karabükspor'da sakatlanan İshak Doğan oyuna devam edemedi ve Karabük oyuna 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.

Kapanış Janssen'den

90+5. dakikada Fenerbahçe'de bitirişi yapan isim Hollandalı Janssen oldu. Ceza sahası içerisinde topla buluşan golcü futbolcu boş kaleye topu gönderdi ve maçın sonucunu belirledi.

İlk 11'ler...

Karabükspor: Rybaka, Hakan Aslantaş, Kravchenko, Tayyib, İshak Doğan, Osman, Murat,Cem, Herve, Bliznichenko, Ergin Keleş

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef de Souza, Aatif, Giuliano, Fernandao, Soldado

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşan Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, son oynadıkları Bursaspor maçına göre ilk 11’de tek değişiklik yaptı.

Kocaman, Bursaspor karşısında ilk 11’de oynayan Alper Potuk’u, Kardemir Karabükspor maçında yedek soyundurdu.

Bursaspor maçında oyuna sonradan giren Fernandao ise bu maçta ilk 11’de kendisine şans buldu.

Sarı-lacivertli ekip sahaya Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Giuliano, Mehmet Topal, De Souza, Chahechouhe, Fernandao ve Soldado 11’i ile çıktı.

Bursaspor maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Nabil Dirar, Karabük deplasmanında yedekler arasında oturdu.

Fenerbahçe’de Nabil Dirar ile Kameni, Erten Ersu, İsmail Köybaşı, Alper Potuk, Mehmet Ekici, Neto, Janssen, Valbuena ve Oğuz Kağan Güçtekin de yedek kulübesinde yerini aldı.

Taraftar ilgi gösterdi

Fenerbahçeli taraftarlar, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

Ligde son 2 haftaya girilirken sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına maçtan önce tezahüratlarla destek verdi.

Kardemir Karabükspor’da 9 eksik

Daha önce Spor Toto Süper Lig’den, Spor Toto 1. Lig’e düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor’da 9 oyuncu kadroda yer almadı.

Ülkesinin milli takımına çağrılan Olafur Skulason, sakatlıkları bulunan Ferhat Görgülü, Adam Stahl, Luis Ibanez ve Marius Alexe, kart cezalıları Hamidou Traore ve Alican Karadağ, kadro dışı bırakılan Kerim Zengin ile Leandrinho bu maçta forma giyemedi.

Karabükspor’da 3 değişiklik

Kırmızı-mavili ekibin teknik direktörü Ünal Karaman geçen hafta sahalarında oynadıkları ve 1-0 yenildikleri Atiker Konyaspor maçının ilk 11’inde 3 değişiklik yaptı.

Karaman, kart cezalıları Traore ve Alican Karadağ’ın yerine Osman Çelik ve Cem Özdemir’e şans verdi.

Karaman, ayrıca sakatlığı bulunan Ibanez’in yerine de Kage’yi sahaya sürdü.

Kardemir Karabükspor maça, Rybka, Hakan Aslantaş, Kravchenko, Tayyib Talha Sanuç, İshak Doğan, Osman Çelik, Murat Akın, Cem Özdemir, Kage, Bliznichenko ve Ergin Keleş ilk 11’i ile çıktı.

Bu arada, 14 bin kişilik stadın büyük bir bölümünü dolduran Kardemir Karabüksporlu taraftarlar, takımlarını destekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ