MENÜ

(ÖZET) Fenerbahçe - Konyaspor maç sonucu: 1-1

Avrupa Ligi'nde Zenit'i yenerek moral bulan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. 57 dakika boyunca 10 kişi oynayan rakibini mağlup etmeyi başaramayan Fenerbahçe, puanını 24'e yükseltti ve haftayı 15. sırada kapattı. Konyaspor ise puanını 34'e çıkardı, maç fazlasıyla 5. sıraya yükseldi.

(ÖZET) Fenerbahçe - Konyaspor maç sonucu: 1-1

Spor Toto Süper Lig'in 22'nci haftasında Fenerbahçe sahasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmada Atiker Konyaspor 36'ncı dakikada Fofana'nın attığı golle öne geçerken, Fenerbahçe 45+1'inci dakikada Jailson ile eşitliği yakaladı. Karşılaşmanın ikinci ikinci yarısında Alper Potuk'un ağlara gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Haberin Devamı

Konyaspor'da Adis Jahovic, 33. dakikada VAR incelemesi sonrasında direkt kırmızı kart görürken, Yeşil Beyazlı ekip 67 dakika 10 kişi mücadele etti. Bu sonucun ardından Fenerbahçe, puanını 24'e yükseltti ve haftayı 15. sırada kapattı. Konyaspor ise puanını 34'e çıkardı ve maç fazlasıyla 5. sıraya yükseldi.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar:

İlk tehlike, ilk korner Fenerbahçe'nin. Maçın henüz 2. dakikasında Jailson'un ara pasında topla buluşan Moses, topu ceza sahasına doğru gönderdi. Kaleye yönelen topu Serkan Kırıntılı kornere çeldi.Kornerde tehlikeyi Konyaspor savunması uzaklaştırdı.

Mücadelenin 11. dakikasında Fenerbahçe, Zajc ile tehlikeli geldi. Sağ kanatta topla buluşan genç futbolcu, bireysel çabası ile ceza sahasına girdi. Zajc'ın sol ayağıyla sert bir vuruşta muhteşem bir kurtarış yapan Serkan, kalesini gole kapattı. Dönen topta Slimani röveşata denedi fakat ıska geçti.

SARI KART | Fenerbahçe'nin Slovak stoperi Martin Skrtel, 13. dakikada Zuta'ya yaptığı müdahelenin ardından sarı kart gördü.

(ÖZET) Fenerbahçe - Konyaspor maç sonucu: 1-1

23. dakikada Slimani'nin ortasında Jailson, Zuta'nın müdahelesiyle yerde kaldı. Brezilyalı futbolcu yerdekyken pozisyon devam etti. Sağ kulvardan bindiren ve topla buluşan Dirar, ortasını yaptı, Slimani'nin kafası auta çıktı. Fırat Aydınus, VAR odasından gelen uyarı sonrasında pozisyonu monitörden izledi ve oyunun devam etmesini işaret etti.

Haberin Devamı

SARI KART | Konyaspor'un başarılı sağ beki Skubic, 30. dakikada taç çizgisinin hemen yanında Valbuena'yı düşürdü ve sarı kart gördü.

Jahovic atıldı! Konyaspor 10 kişi

30. dakikada Jahovic'in yaptığı faul sonrası Sadık Çiftpınar, acılar içinde yerde kaldı. Fenerbahçe'nin tecrübeli eldiveni Volkan Demirel, sinirle kalesinden çıktı ve hakem Fırat Aydınus'a itiraz etti. VAR odası, Fırat Aydınus'a pozisyonu izlemesini tavsiye etti. Fırat Aydınus, Jahovic'in Sadık'a yaptığı faul sonrasında VAR odasından gelen uyarı sonucunda pozisyonu izledi ve kırmızı kart gösterdi.

(ÖZET) Fenerbahçe - Konyaspor maç sonucu: 1-1

Konyaspor öne geçti

10 kişi kalan Konyaspor, 36. dakikada Fofana'nın attığı golle deplasmanda öne geçti. Milosevic'den orta sahada aldığı pasla Fenerbahçe kalesine doğru hızlanan Fofana, Sadık Çiftpınar'a attığı çalımın ardından topu filelere gönderdi.

(ÖZET) Fenerbahçe - Konyaspor maç sonucu: 1-1

Eşitliği Jailson getirdi

Fenerbahçe'den Konyaspor'a yanıt gecikmedi. Dirar'ın ortasında ön direğe doğru hareketlenen Jailson, net bir gol vuruşu yaptı ve kaleci Serkan'ı avladı. Atiker Konyaspor, Aykut Kocaman yönetiminde ligde ilk kez bir maçın ilk yarısında gol yedi.

Haberin Devamı

(ÖZET) Fenerbahçe - Konyaspor maç sonucu: 1-1

İkinci yarının ilk tehlikeli atağı 55. dakikadan Fenerbahçe'den geldi. Valbuena'nın ortasında Zajc, topu arka direğe indiremeye çalıştı, araya giren Filipovic topu kornere gönderdi.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Maçtaki ilk değişiklik Fenerbahçe'den geldi. Attığı 5 golle takımın en skorer ismi olan Ayew, 62. dakikada Miha Zajc'in yerine oyuna dahil oldu.

Ayew vurdu Serkan aynı güzellikle çıkardı

70. dakikada Ayew ve Serkan pozisyonun kahramanı oldular. Maçın başından beri sağ kanattan çok etkili gelen Dirar, ceza sahasına etkili bir orta gönderdi. İyi zamanlama ile yükselen Ayew, sert bir kafa vuruşu yaptı, Serkan aynı güzellikle topu kornere gönderdi.

Volkan iki hamlede

Bu sefer Konyaspor etkili geldi. Bir anda hızlı hücuma çıkan Konyaspor'da topla buluşan Milosevic, açısını bulduğu gibi şutunu attı. Volkan Demirel, iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.

SARI KART | Fenerbahçe'de Skrtel'in ardından Sadık Çiftpınar 72. dakikada sarı kart gördü.

Haberin Devamı

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Aykut Kocaman, ofansif bir hamle yaptı. 74. dakikada Traore'nin yerine Yatabare oyunda.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 75. dakikada Abdou Razak Traoré'nın yerine Mustapha Yatabaré girdi.

(ÖZET) Fenerbahçe - Konyaspor maç sonucu: 1-1

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Fenerbahçe'de Moses, 81. dakikada yerini Alper Potuk'a bıraktı.

Dirar'ın ortasında Skrtel çerçeveyi bulamadı

Maçın en etkili isimlerinden olan Dirar, yine tehlikeli geldi. 82. dakikada Dirar'ın ortasında Skrtel çok iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Top Serkan'ın bakışlarının arasında auta çıktı.

Fofana ve Jailson kenarda

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 84. dakikada Aykut Kocaman Fofana'nın yerine Opanasenko'yu Ersun Yanal ise Jailson'un yerine Alper Potuk'u oyuna aldı.

Alper'in golü VAR'a takıldı

Valbuena'nın ortasında, kaleci Serkan'ın önünde topa dokunan Alper Potuk, oyuna girdiği gibi golünü attı ve Fenerbahçe, 2-1 öne geçti. Fenerbahçe'nin golü, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi.

*********

İLK 11'LER

Fenerbahçe'nin 11'i: Volkan, Dirar, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Jailson, Mehmet Topal, Moses, Zajc, Valbuena, Slimani.

Atiker Konyaspor'un ilk 11'i: Serkan, Skubic, Ali Turan, Filipovic, Zuta, Volkan, Jevtovic, Milosevic, Traore, Fofana, Jahovic

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe, Konyaspor maçına 4 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte kırmızı kart cezalıları Soldado ile Tolgay, sarı kart cezalısı Isla ve sakatlığı bulunan Mehmet Ekici kadroda yer almadı.

ZAJC İLK KEZ FORMA GİYDİ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Miha Zajc, Atiker Konyaspor maçı ile sarı-lacivertli formayı ilk kez giydi. Devre arasında Empoli'den takıma dahil edilen Zajc, daha önce oynanan hiçbir mücadelede görev almamıştı.

AYKUT KOCAMAN KADIKÖY'DE

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eski takımına karşı uzun bir aranın ardından Kadıköy'e geldi. Geçtiğimiz sezon Kadıköy'de Fenerbahçe'nin başında bulunan ve son maçını Atiker Konyaspor'a karşı oynayan Aykut Kocaman, 271 gün sonra Konya ekibinin başında Ülker Stadı'nda sarı-lacivertli taraftarın önüne çıktı.

(ÖZET) Fenerbahçe - Konyaspor maç sonucu: 1-1

Öte yandan Kocaman'a mücadele başlamadan önce sarı-lacivertli taraftarlar tarafından çiçek verildi.

YORUM YAZ