MENÜ

(ÖZET) Akhisarspor-Fenerbahçe maç sonucu: 3-2

Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde Fenerbahçe ile Akhisarspor karşı karşıya geldi. Akhisar güçlü rakibini 3-2 yendi ve tarih yazarak kupayı müzesine götürdü.

(ÖZET) Akhisarspor-Fenerbahçe maç sonucu: 3-2

Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde Fenerbahçe ile Akhisarspor Diyarbakır'da karşı karşıya geldi. Ligde Ege ekibine karşı galibiyeti olmayan Fenerbahçe, zorlu geçen sezonda kupayı kazanarak taraftarlarına bir nebze de olsa mutluluk yaşatmak istiyordu. Ancak Okan Buruk ve öğrencileri mücadeleyi 3-2 kazanarak büyük bir başarıya imza attılar ve kupayı müzesine götüren ekip olmayı başardılar.

Bu sonuçla Akhisarspor tarihinde ilk kez gelecek sezon Avrupa Kupaları'nda mücadele etmeyi garantilemiş oldu.

Maçtan dakikalar

Mücadeleye etkili başlayan taraf Fenerbahçe oldu. İlk 5 dakikalık kısımda topu ayağında daha fazla tutan Sarı Lacivertliler, Soldado'yu topla buluşturmaya çalıştı. Ancak Akhisarspor savunması hata yapmadı.

Baskıyı atlattık sonra Akhisarspor Muğdat ile 6. dakikada orta alanı hızlı bir şekilde geçti ancak pas verecek arkadaşını bulamadı ve Fenerbahçeli futbolcular topu taca çeldi.

Fenerbahçe 8. dakikada Mehmet Topal ile tehlikeli gelmek istedi. Rakipten aldığı topu hızlı bir şekilde orata sahadan geçiren tecrübeli futbolcu sağ kanatta Şener'i gördü. Şener Özbayraklı, topu ortalamak istedi ama Akhisarspor savunması izin vermedi ve topu kornere gönderdi.

(ÖZET) Akhisarspor-Fenerbahçe maç sonucu: 3-2



Josef gole yaklaştı

Fenerbahçe 13. dakikada gole yaklaştı. Sarı Lacivertlilerin Brezilyalısı Josef, ceza sahası içinde sol çaprazdan sert bir şut gönderdi ama kaleci Fatih Öztürk topu çeldi.

13. dakikada Akhisarspor'da Soner, ceza sahası dışında topla buluştu ve çizgi üzerinde kaleyi yokladı ancak Skrtel'in sırtına çarpan meşin yuvarlak Fenerbahçe'ye geçti.

Bu pozisyonun 1 dakika sonrasında kaleci Fatih kendisine atılan geri pasını uzaklaştırmak isterken kaydı ve topa bu şekilde müdahale etmek zorunda kaldı. Giuliano, Fatih'ten gelen hatalı pasa sert vurdu ancak isabet sağlayamadı.

Josef yine golü kovaladı ama...

Maçın 20. dakikasında Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaşan taraf oldu. Josef de Souza yaşanan karambol sonrasında yakın mesafeden şutunu çıkardı, top direğe çarpıp auta gitti.

Soldado topu çok iyi taşıdı

Fenerbahçe rakibi Akhisarspor'a oranla daha etkili taraf olarak dikkat çekti. 22. dakikada Soldado gole yaklaştı. Keni yarı sahasında topu alan ve rakibinden kurtaran İspanyol golcü, topu rakip yarı alana taşıdı. Soldado kaleyi çarprazdan görünce direk vurdu ve Fatih topu çelmeyi başardı. İçeride müsait durumda bulunan Giuliano takım arkadaşına tepki gösterdi.

Bu kez Akhisarspor gole yaklaştı

25. dakikada Akhisar'da kazanılan serbest vuruşta topun başına Barbosa geçti. Genç futbolcunun ortasına ceza sahası içerisinde Mustafa Yumlu çok iyi yükseldi. Ancak Volkan Demirel kısa mesafede topu çıkarmayı başardı.

(ÖZET) Akhisarspor-Fenerbahçe maç sonucu: 3-2



Miguel Lopes'ten müthiş gol

Fenerbahçe baskısını atlatan Akhisarspor duran toplarla Fenerbahçe'yi zorlamaya başladı. 32. dakikada Akhisarspor serbest vuruş kazandı. Yine topun başına geçen Barbosa'nın ceza sahası ortasında topu Fenerbahçe savunması uzaklaştırmaya çalıştı. Topu önünde bulan Miguel Lopes topun gelişine mükemmel bir şut çıkardı ve skordaki dengeyi değiştirdi. 1-0

Fenerbahçe kalesinde gördüğü golün ardından Akhisarspor savunmasını yeniden zorlmaya başladı. Ancak Akhisarspor savunması Sarı Lacivertli ekibin hücumcularına geçit vermedi. Tecrübeli savunmacı Mustafa Yumlu, Soldado'yu adım adım takip etti.

41'de Şener sağ kanatta topla buluştu ve rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Cüneyt Çakır oyunu devam ettirdi. Şener Cüneyt Çakır'a itirazlarda bulundu.

İlk yarı Akhisarspor'un 1-0'lık galibiyeti ile sona erdi.

(ÖZET) Akhisarspor-Fenerbahçe maç sonucu: 3-2



Kocaman değişiklikle başladı

Aykut Kocaman 2. yarınya oyuncu değişikliği ile başladı. Alper Potuk yerine oyuna dahil olan isim Fernandao oldu.Bu değişiklikle Fenerbahçe çift forvetli sisteme döndü.

48. dakikada Fenerbahçe'de sol kanatta topla buluşan ve atağa çıkan Hasan Ali Kaldırım, ceza sahası içerisine ortaladı. Hava toplarının usta ismi Fernandao kaleci Fatih'ten önce topa vurdu. Ancak top üstten farklı şekilde auta gitti. Brezilyalı golcü uzun süre hakem Cüneyt Çakır'a pozisyonun korner olduğu yönünde itirazda bulundu.

Mücadelenin 50. dakikasında Akhisarspor adına Onur Ayık sakatlık geçirdi ve ayağa kalkamadı. Değişiklik işaret eden Akhisar cephesinde Onur sedyeyle oyun dışına taşındı. Akhisar'da zorunlu değişiklik nedeniyle oyuna dahil olan isim Dany oldu.

Şener şansını denedi ama...

51. dakikada Mehmet Topal sol kanattan yüklenen isim oldu. Ver kaç ile rakşibine ekarte eden tecrübeli isim ortasını uzak direğe yaptı. Ceza sahasında topla buluşan Şener gelişine denedi. Ancak top yan ağlarda kaldı.

İlk kart Soner'e

Maçta dakikalar 52'yi gösterdiğinde maçın ilk sarı kartı Soner Aydoğdu'ya çıktı. Soner rakibi Josef'e yaptığı sert hareket nedeniyle Cüneyt Çakır'dan kart gören isim oldu.

Fernandao eşitliği sağladı

Fenerbahçe Fernandao oyuna girdikten sonra ataklarını sağlı sollu sıklaştırdı. 56. dakikada Şener Özbayraklı sağ kanattan ceza sahasına ortaladı. Topa çok iyi yükselen Brezilyalı golcü Fernandao topu ağlara gönderdi ve skoru eşitlemeyi başardı. 1-1

61. dakikada Fenerbahçe öne geçme şansını Fernandao ile değerlendiremedi. Ceza sahası dışında Akhisar savumasından seken topu takip eden Brezilyalı golcü uzaktan şansını denedi. Ancak Fatih başarılı bir şekilde topu çelmeyi başardı.

Lopes direğe takıldı

Bu dakikalarda maçta tempo artmış durumda. Fenerbahçe'de Giulaino ceza sahasına şık bir çalımla girmek isterken Dany tarafından düşürüldü. Hakem Cüneyt Çakır oyna dedi ve Akhisarspor hızlı atağa kalktı. Ege temsilcisinin tek golünün sahibi Miguel Lopes hızla Fenerbahçe ceza sahası içerisine girdi. Çarprazda Lopes'in vuruşu direkten auta gitti.

Maçın 66. dakikasında Aykut Kocaman oyuna 2. kez müdahalede bulundu ve Soldado yerine Valbuena'yı oyuna sürdü.

(ÖZET) Akhisarspor-Fenerbahçe maç sonucu: 3-2



Aatif uzaktan denedi

68'de Fenerbahçe organize bir şekilde Akhisar kalesine geldi. Aatif topu sağ kanatta aldı. Topu rakibinden kurtaran tecrübeli futbolcu kaleyi cepheden gören yerden şutunu gördü. Ancak top kaleci Fatih'in kucağında kaldı.

Sissoko yeniden dengeleri değiştirdi

Fenerbahçe ağırlığını koyduğu dakikalarda Akhisarspor sol kanattan yükelenen ekip oldu. Muğdat Çelik ceza sahası içine ortaladı. Geriden gelerek güzel bir kafa vuruşu yapan Sissoko, skoru 2-1'e getirdi.

Yediği golün ardından yeniden Akhisar kalesinde eşitlik golünü arayan Fenerbahçe 75'te sol kanattan serbest vuruş kazandı. Valbuena'nın ortasında topa yükselen isim yeniden Fernandao oldu. Brezilyalı golcünün şutu yandan auta gitti.

79'da Fernandao bir kez daha gole yaklaşan isim oldu. Oyuna girdikten sonra oldukça etkili bir görüntü çizen Brezilyalı golcü tüm hava toplarında şoldukça etkiliydi. Sol kanattan yapılan ortada Fernandao yine ceza sahası içerisinde hava topuna iyi yükseldi. Ancak top yandan auta gitti.

Bu atağın ardından Akhisarspor'da oyuncıu değişikliği gerçekleşti. Aykut yerine oyuna giren isim Kadir Keleş oldu.

Barbosa farkı 2'ye çıkarttı

81. dakikada Akhisarspor'da Barbosa, Fenerbahçe ceza sahası içerisinde topla buluşan isim oldu. Sarı Lacivertli ekibin savunması topu uzaklaştıramayınca Barbosa skoru 3-1'e getiren vuruşu gerçekleştirdi.

Fenerbahçe Josef ile ümitlendi

Mücadelenin 86. dakikasında Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım sol kanattan ortaladı. Ceza sahası içerisinde topa vuran Josef topu ağlarla buluşturdu. Skor 3-2'ye geldi. Golün hemen ardından Janssen, Aatif'ın yerine oyuna dahil oldu.

89. dakikada sakatlanan Muğdat Çelik yerine oyuna dahil olan Orhan isim Orhan oldu.

Janssen penaltı almaya çalıştı ama...

90+2. dakikada Janssen'in yerde kaldığı pozisyonda Fenerbahçeliler penaltı bekledi ama Cüneyt Çakır aldatmaya yönelik hareketten dolayı Janssen'e sarı kart gösterdi.

90+5'te Fenerbahçe'nin Fransız yıldızı Valbuena uzaktan denedi. Ancak sert giden şut üstten az farkla auta gitti. Mücadele 3-2 Akhisarspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Josef de Souza, Mehmet Topal, Alper, Giuliano, Aatıf, Soldado

Akhisarspor: Fatih, Lopes, Mustafa, Caner, Ömer, Sissoko, Soner, Aykut, Onur, Barbosa, Muğdat

(ÖZET) Akhisarspor-Fenerbahçe maç sonucu: 3-2



Maçtan notlar

Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe arasında Ziraat Türkiye Kupası finalini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da izledi.

Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe, yapımı tamamlanan 33 bin kişilik Diyarbakır Stadı’nda sahibini bulacak 56. Türkiye Kupası finalinde karşılaştı. Müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yıldırım Demirören, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve iki kulübün başkanı protokol tribününde seyretti.

Mücadele öncesinde sahanın etrafında iki takımın bayraklarına yer verildi. Seremoni öncesinde müzik eşliğinde bayraklar ve logolarla yapılan görsel şov izleyiciden alkış aldı.

(ÖZET) Akhisarspor-Fenerbahçe maç sonucu: 3-2



Fenerbahçeli taraftarlar daha fazla

Final karşılaşmasında Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulunun verdiği karar gereği, stadın 4’te 3’lük bölümünde Fenerbahçe taraftarı yer aldı.

Stat tamamen dolmazken, Teleset Mobilya Akhisarspor taraftarına ayrılan bölümde büyük boşluklar oldu.

Aykut Kocaman’dan değişiklik yok

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Bursaspor karşısında sahaya sürdüğü ilk 11’i bozmadı.

Kalede Volkan Demirel’i oynatan Kocaman, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım’ı oynattı. Savunmanın önünde Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisini bozmayan Kocaman, kanatlarda ise Alper Potuk ile Aatıf Chahechouhe’ye şans tanıdı. Sarı-lacivertlilerde santrfor arkasında Giuliano Victor de Paulo oynarken, ileri uçta Roberto Soldado görev aldı.

(ÖZET) Akhisarspor-Fenerbahçe maç sonucu: 3-2



Dirar ve Mehmet Ekici yok

Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Nabil Dirar ile Mehmet Ekici, final maçının kadrosuna dahil edilmedi.

Diyarbakır’a getirilen iki ismin de yapılan son kontrollerde oynayamayacağı belirlendi.

Okan Buruk’tan 3 değişiklik

Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray’a 2-1 yenildikleri maçın kadrosundan 3 değişikliğe gitti.

Buruk, sarı kart cezalısı Yevgen Seleznov’u kadroya alamazken, Dany Nounkeu ve Kadir Keleş’i yedekler arasında oturttu. Bu isimlerin yerine Aykut Çeviker, Ömer Bayram ile Caner Osmanpaşa ilk 11’de forma giydi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ