MENÜ

Oyuncular Akhisar'ın sırrını açıkladı: Az ama tam alıyoruz!

Süper Lig’de büyükler dahi ödemelerde sıkıntı çekiyor, ilçe takımı Akhisar’da ise maaşlar tıkır tıkır yatıyor. Sezon başında garanti ücreti düşük tutan yönetim, galibiyet primlerini ise maçtan hemen sonra takıma dağıtıyor. Böylelikle futbolcular sadece saha içine odaklanıyor.

Oyuncular Akhisar'ın sırrını açıkladı: Az ama tam alıyoruz!

Futbol takımlarımızın toplam borcunun 10 milyar TL’yi bulduğu Süper Lig’de, kendi yağında kavrulan, çok açılmadan da başarıya ulaşan bir kulüp var: Akhisarspor... Süper Lig’de 6. sezonunu geçiren Yeşil-Siyahlılar, ilk günden bu yana futbolculara yüksek yıllık ücretler ödemiyor ancak maaşları hep zamanında veriyor. Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Ege ekibinin sırrı da burda yatıyor. Futbolcular, “Az ama tam alıyoruz. Bu sayede sadece futbola odaklanıyoruz. Ödemelerle ilgili kafamız hep rahat. Hafta sonu maça çıkıp, galibiyet primini hemen pazartesi günü hesabımızda görüyoruz” diyor.

Tavan ücret 500 bin Euro

Sezon başında ödenen garanti ücretler dikkate alındığında Süper Lig’in en az para veren takımı olan Akhisar, başarı primlerini ise yüksek tutup, sezon içinde futbolcuların hedeften kopmamasını sağlıyor. Örneğin Türkiye Kupası Finali’nde Fenerbahçe’ye gol atıp yıldızlaşan Lopes 500 bin Euro alıyor, bu da takım içindeki en yüksek ücretlerden biri. Maçın diğer kahramanlarından Barbosa ise sadece 350 bin Euro kazanıyor.

Fenerbahçe - Akhisarspor maçı sonrası çekilen o fotoğrafın sırrı


Herkes yok saydı Akigo tarih yazdı

Diyarbakır’da oynanan Türkiye Kupası Finali’ne kadar Süper Lig’de Trabzonspor, Göztepe ve Sivasspor 5.’lik hesapları yapıp, Avrupa’ya gitme hayalleri kuruyor, Akhisar yarı finalde Galatasaray’ı elemesine rağmen kimse Ege ekibine şans tanımıyordu. Ancak Okan Buruk ve öğrencileri tarih yazıp kupayı havaya kaldırdı, ligdeki 3 takımın da Avrupa umudu kalmadı. Akhisar, Türkiye Kupası’nda mutlu sona ulaştığı için UEFA Avrupa Ligi’ne grup aşamasından katılacak. Lig 5.’si ise sadece prestij kazanacak!

Haberin Devamı
YORUM YAZ