MENÜ

Otomobil federasyonu zorda!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nu parasal olarak zor günler bekliyor…

Otomobil federasyonu zorda!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2013 yılındaki 600’bin TL’lik bütçeyi 2014 yılı için sadece 200’bin TL’ye düşürdü. Federasyonun tek beklentisi ise Spor Teşkilatı’ndan gelecek katkı payı. Federasyon yetkilileri bu nedenle Spor Toto Teşkilatı’nın 54’üncü yılını kutlayan tek federasyon oldular! 2014’de 3 adet uluslararası organizasyon yapması gereken federasyonun, oldukça sınırlı bütçesi ile bu işi nasıl başaracağı, şimdilik muamma gibi gözükmekte. Federasyon yetkililerinin en büyük kaygısı ise genel müdürlükten sonra Spor Toto Teşkilatı’nın da katkı payı tutarını aşağıya çekme olasılığı.

Geçmişte federasyon yönetiminde yer alan bir isim bu konudaki sorularımızı yanıtlarken, “ Maalesef, federasyon kendi sonunu hazırladı. Her yıl yukarı çıkması gereken bütçe sürekli düştü. 200’bin TL’lik bütçe ile değil uluslararası yarış organize etmek, personel ve ofis giderlerini dahi ödemeleri söz konusu değil. Kaldı ki, geçen dönemden birikmiş 600’bin TL tutarında borçları var. Ayrıca kamyon yarışı organizasyonu nedeni ile borç tutarları bir kez daha yükselecek. Şu anda lisans paraları ile çarkı döndürdüler ama geriye kalan yoğun aylarda çok zorlanacaklar. Ne yazık ki, federasyon yanlış yönetildi ve sıfırı tüketti. Otomobil sporunu sorunlu ve çok zor günler bekliyor” şeklinde konuştu.

Görünen o ki, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nu sıkıntılı ve sorunlu bir sezon bekliyor. Dileyelim bu sorunlar, sponsor problemi yaşayan sporcuları daha fazla etkilemesin!

Asena Özkan

https://twitter.com/asenaozkn

Haberin Devamı
YORUM YAZ