MENÜ

Osman Aşkın Bak: O vergiyi kulübe iade ediyoruz

Devrim gibi bir kanunu meclisten geçirdiklerini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Diyelim, 2017’de 80 milyon vergi ödediniz. Bu parayı amatör branşlarda harcayacaksanız o vergiyi kulübe iade ediyoruz” diye konuştu.

Osman Aşkın Bak: O vergiyi kulübe iade ediyoruz

Kulüplere amatör branşlar konusunda yardımcı olmak için devrim gibi bir kanunu meclisten geçirdiklerini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın, “Kulüplerimiz ’Profesyonel futboldan ürettiğimiz geliri amatörlere harcamak zorunda kalıyoruz. Oradan gelirimiz yok, bizi yoruyor’ diyorlardı. Devrim gibi bir kanunu meclisten geçirdik. Diyelim, 2017 yılında 80 milyon vergi ödediniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bu vergiyi o kulübe iade ediyor. Bu parayı amatör branşlarda, futbol altyapısında harcayabilirsin. Tutup o parayla futbolcu maaşı ödeyemezsin. Bu, amatör branşların ayağa kalkması açısından çok önemli bir yasa” dedi. Bakan Bak’ın deyindiği diğer konu başlıkları ise şöyle...

‘2020’de ciddi bir sıçrama yapacağız’

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ciddi bir sıçrama yapacağız. Bunun işaretlerini görüyoruz. Güreşte ciddi bir hareketlenme var. Güreş Federasyonu Başkanı olduğum dönemde yıldızlarda oynayan sporcular bugün madalya alıyor.

‘Sporun gücü terörü yenecektir’

Amatör kulüp sayısını artırmamız lazım. Çocuklarımızı sokaklardan alıp uyuşturucudan, madde bağımlılığından kurtarmamız lazım. Sporun gücü terörü yenecektir, uyuşturucuyu yenecektir. Amatör spor kulüplerinin, belediyelerin üzerine düşen görev var. Şirketlerimizin sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde destek olması lazım, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için.

‘Teknoloji olimpiyatları yapıyoruz’

E-Spor Federasyonu kurduk. Oradaki düzenlemeleri yapacağız, orada da bulunmak gerekiyor. Teknoloji olimpiyatları yapıyoruz. Gençlik Merkezi’ne gelen çocuklarımız robotlar yapıyor. Gençler bizim geleceğimiz. Gençlik kamplarımızda bu projelerimiz devam ediyor. Tematik kamplar, teknolojik kamplar yapıyoruz ve 120 bin gencimizi misafir ediyoruz.

‘Euro 2024’ü alacağımıza inanıyorum’

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na güçlü bir dosyayla hazırlandı. Yaptığımız statlar, yatak kapasitesi, turizm ülkesi olmamız, futbola olan ilgi, ulaşımın kolaylığı, izlenebilirlik, bunların hepsi önemli. Türkiye’de futbolun değeri yükseliyor, Avrupa’da belli noktaya geldi, 5. sırada. Lig kalitesi artarak devam ediyor, sponsorluk geliri devam ediyor. 2019 UEFA Süper Kupa finali de İstanbul Vodafone Park’ta oynanacak. Adaylık dosyamız gerçekten çok güçlü. Seyirci coşkusu ve heyecanı, ulaşımlar nedeniyle avantajımız var. Bize yakışır. Ev sahipliği konusunda eylül ayında karar verilecek. Almanya ile yarışıyoruz, onları geçeceğimize inanıyoruz. Milletimize, ülkemize Avrupa Futbol Şampiyonası organize etmek yakışır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ