MENÜ

Ordu'da satranç şenliği başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği 4. Ordu Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası’na 16 ülkeden 507 sporcu katılıyor

Ordu'da satranç şenliği başladı

4. Ordu Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği turnuvanın açılış töreni, Boztepe’deki otelde gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, törende yaptığı konuşmada, turnuvaya 16 ülkeden 507 sporcunun katılım gösterdiğini bildirdi.

Turnuva sonunda dereceye giren sporculara toplam 52 bin lira para ödülü vereceklerini ifade eden Çoruh, "Amacımız hızlı düşünebilme ve strateji geliştirme gibi yetileri insana kazandıran satranç sporunu vatandaşlarımıza, özellikle de gençlerimize ve çocuklarımıza sevdirerek, kentimizde sağlıklı ve sporu yaşam biçimi haline getiren insanlarımızın sayısını artırmak." diye konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu ise Ordu’da turnuvanın dördüncüsünü yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sporcu katılımı ile turnuvanın Türkiye’de en önemli turnuvalar arasında yer aldığını belirten Solakoğlu, "Gerçekten burası her yıl beklenen ve izlenen bir turnuva oldu. Bundan dolayı da Büyükşehir Belediyemize ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından 4. Ordu Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh ile turnuvanın en reytingli sporcusu Igor Kovalenkoyu’nun yaptığı sembolik müsabaka ile başladı.

Turnuva, 15 Nisan Pazar günü yapılacak müsabakalar ve düzenlenecek törenle sona erecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ