MENÜ

Optimist ve laser sınıflarında ilk hafta birincileri belli oldu

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından Aydın’ın Didim ilçesinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda optimist ve laser sınıflarında ilk hafta birincileri belli oldu.

Optimist ve laser sınıflarında ilk hafta birincileri belli oldu

Didim Yat ve Yelken Kulübü ev sahipliğinde, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Didim Belediyesinin destekleriyle Altınkum’da düzenlenen şampiyonanın ilk haftasında optimist sınıfında 58 kulüpten 412, laser sınıfında ise 51 kulüpten 159 sporcu mücadele etti.

Optimist genelde Göztepe Spor Kulübünden Can Ertürk, optimist kızlarda Turgutreis Yelken Kulübünden Bilgenur Yazıcı, optimist junior erkeklerde Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübünden Ege Ayyıldızbayraktar, optimist junior kızlarda ise Samsun Yelken Kulübünden Gökçe Gümüş birinciliğe ulaştı.

"2006 Yılında Doğanlar Özel Ödülü" genelde Göztepe Spor Kulübünden Kuzey Kumlalı’nın, kızlarda ise Fenerbahçe Doğuş Yelkenden Ece Tüzün’ün oldu.

Laser 4.7 genelde Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübünden Batu Özonur, laser 4.7 kızlar kategorisinde Galatasaray Spor Kulübünden Ece Asya İkizler, laser 4.7 juniorda İstanbul Yelken Kulübünden Arda Göreci, laser radial genel ve kadın kategorilerinde Galatasaray Spor Kulübünden Ecem Güzel, laser radial gençler kategorisinde Fenerbahçe Doğuş Yelkenden İlayda Veziroğlu, laser standard genelde Fenerbahçe Doğuş Yelkenden Kerim Kaan
Ordu, laser standard gençlerde ise Fenerbahçe Doğuş Yelkenden Berkay Abay birinciliği elde etti.

İlk hafta yarışlarının ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan TYF Başkanı Özlem Akdurak, "Bu şampiyonalarla biz milli takımlarımızı seçiyoruz. Onun için adil olması ve yarışların kaliteli tamamlanması çok önemli. Herkesin yüzü gülüyor. Çok güzel bir haftayı geride bırakıp, ikinci haftamıza başlayacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ