MENÜ

Önce durdur sonra vur

Slaven Bilic, derbide Fenerbahçe'yi devirmek için planını hazırladı. Kanatlardan Gökhan Gönül ve Caner Erkin'le etkili olan Sarı-Lacivertliler'e karşı Olcay Şahan ve Gökhan Töre'ye özel görev verecek olan Hırvat teknik adam, rakibini önce durdurup sonra Almeida'yla vuracak!

Önce durdur sonra vur

Süper Lig’de kalan 5 maçlık periyottan 15 puan çıkartarak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne direkt gitmek isteyen Beşiktaş’ın hocası Slaven Bilic, pazar günkü zorlu Fenerbahçe maçı öncesinde rakibini devirecek taktiğini belirledi. Ersun Yanal önderliğinde bu sezon özellikle orta alan ve kanatlardaki etkinliğiyle dikkatleri çeken Sarı-Lacivertliler’in bu özelliğini masaya yatıran Hırvat teknik adamın, dev maç öncesinde özel önlemler aldığı bildirildi. Sağ kanattan Gökhan Gönül ve soldan da Caner Erkin’le geliştirilen atakları kesmek için Gökhan Töre ve Olcay Şahan’ı görevlendiren Bilic’in, ayrıca topun olabildiğince rakibe verilmemesini istediği bildirildi. Fenerbahçe’nin rakipten kaptığı toplarla tehlikeli ataklar geliştirdiğinin altını çizen 45 yaşındaki teknik adamın, takım idmanlarında top kaybının sıfıra indirilmesini ve savunmaya da yardım edilmesi üzerinde oyuncularını yönlendirdiği kaydedildi.

Almeida bitirici olacak!

İlk etapta Fenerbahçe’yi durdurmanın planlarını yapan Bilic’in, ardından uzun paslarla gol aranması için oyuncularına direktifte bulunduğu öğrenildi. Bu taktik içerisinde oyunu sıkıştırmamaları için öğrencilerini uyaran Bilic’in, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre ve Olcay Şahan’ın atacağı uzun paslarla Hugo Almeida’yı beslemesi ve rakip ceza alanında Portekizli yıldıza pozisyon yaratılarak gol bulmayı planladığı ifade edildi.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ