MENÜ

Olimpiyat'a sabotaj!

İsrail Parlamentosu Başkan Yardımcısı Danny Danon'un öncülüğündeki bir grup İsrailli milletvekili, Türkiye'nin 2020 Yaz Olimpiyatları adaylığına karşı uluslararası bir kampanya başlattı

Olimpiyat'a sabotaj!

Türkiye ile İsrail arasındaki derin siyasi kriz sürerken, İsrail Parlamentosu’nun (Knesset) bir grup üyesinin, Türkiye’nin, 2020 Yaz Olimpiyatları için koyduğu adaylığa karşı uluslararası bir kampanya başlattığı bildirildi. İsrail basını, kampanya için “Knesset üyeleri Türkiye’den intikam alıyor” yorumunu yaptı. Knesset Başkan Yardımcısı Danon’un temasa geçtiği yabancı parlamenterlerden, ülkelerinin Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ndeki temsilcilerini, İstanbul için oy kullanmamaya ikna amacıyla kampanyaya katılmalarını istediği belirtilen haberde İstanbul’un, Tokyo, Madrid, Roma, Doha ve Bakü ile yarıştığı anımsatıldı.

Haberin Devamı

Bu arada, Danny Danon, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge’ye bir mektup yazarak, Türkiye’nin adaylığının iptal edilmesi talebinde bulundu. Danon mektubunda şu iddialara yer verdi: “Teröre destek ve İran ile bağlar, Türkiye’nin eylemlerinin sadece buzdağının görünen yüzü. Politikası, Olimpiyat çerçevesinde dile getiren kültürel değerlerle tamamen zıt. Türkiye’nin Olimpiyatlara ev sahipliği yapmasına izin verilmesi, genel olarak Batı dünyasının, özel olarak da Olimpiyat harekatının itibarını lekeleyecek.”

YORUM YAZ