MENÜ

Olaylı maçın ardından ilk derbi!

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yle oynayacağı derbiyi yöneteceği açıklanan hakem Halis Özkahya, geçen sezonki olaylı Galatasaray- Fenerbahçe maçınının ardından ilk kez bir derbi yönetecek.

Olaylı maçın ardından ilk derbi!

Son olarak 16 Aralık 2012 tarihinde Türk Telekom Arena’da oynanan mücadelenin 82. dakikasında Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles’e kendisine tükürdüğü gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışına gönderen Özkahya’nın bu kararı, olay yaratmıştı. Portekizli futbolcu, bu olaydan sonra 9 maç ceza almıştı. Ardından görüntüleri inceleyen PFDK, oyuncunun Özkahya’ya tükürmediğine hükmetmiş ve cezasını 3 maça indirmişti.

Mini Yorum

Özkahya büyük risk

Doğrusunu söylemek gerekirse benim için sürpriz bir atama oldu... Halis Özkahya’nın son haftalardaki performansı başarılı gibi gözükse de daha önce yönetmiş olduğu derbi maçlarda kaldıramadığı baskı, bu mücadelede de ona zorluk yaşatabilir. Merkez Hakem Kurulu’nun bu karşılaşma için Halis Özkahya’yı yetkilendirmesi bence büyük bir risk. Çünkü Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşması Galatasaray’ın da sıralamasını yakından ilgilendiriyor. Ben Halis’in mental olarak bu maça hazır olmadığını düşünüyorum. Bu, ‘FIFA kokartlı Halis Özkahya’ya derbi verilmeyecek mi?’ dedirtmesin. Tabii ki yönetecek. Ancak Halis Özkahya, gelecek sezonki derbiler için psikolojik olarak hazırlansa daha olumlu olabilirdi. Umarım Halis Özkahya kendisi hakkındaki bu endişeleri boşa çıkartarak çok başarılı bir maç yönetir ve herkesi mutlu eder.

Serdar Tatlı

Haberin Devamı
YORUM YAZ