MENÜ

Nuray Hafiftaş vefat etti - Nuray Hafiftaş neden öldü?

Nuray Hafiftaş son dakikada gelen haber ile sevenlerini yasa boğdu. Hafiftaş yaşama veda etti. Nuray Hafiftaş uzunca bir süredir tedavi görüyordu. Nuray Hafiftaş kimdir, nereli, kaç yaşındaydı.. Nuray Hafiftaş neden öldü? Herkes bu soruların yanıtlarını merak ediyordu. Türk halk müziğine eşsiz eserler bırakan Nuray Hafiftaş ile ilgili bilgilere haberimizde yer verdik.

Nuray Hafiftaş vefat etti - Nuray Hafiftaş neden öldü?


Nurah Hafiftaş son dakika haberi ile sevenlerini üzdü. Nuray Hafiftaş az önce hayata gözlerini yumdu. Hafiftaş bir süredir, ciddi rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Nuray Hafiftaş'a, bir süre önce kolon kanseri ve karaciğer kanseri teşhisi konmuştu. Türk Halk Müziği'ne önemli katkılarda bulunan Nuray Hafiftaş kimdir? Hafiftaş aslen nereli ve kaç yaşındaydı? İşte milyonları üzen Nuray Hafiftaş hakkında merak edilenler...

Nuray Hafiftaş kimdir?



Nuray Hafiftaş Türk halk müziğinin yeşil gözlü kraliçesi olarak biliniyordu. Temmuz ayında büyük bir ameliyat olan Nuray Hafiftaş, karaciğer için kemoterapi tedavisi görüyordu. Türk halk müziğine 100'den fazla beste kazandıran Hafiftaş 54 yaşındaydı. Şiddetli derecede ağrılarla aylardır mücadele eden Nuray Hafiftaş, kendisini seven hayranlarına zaman zaman mesaj yollamıştı. Kolon ve karaciğer kanseri teşhisi konulan 54 yaşındaki Nuray Hafiftaş'ın rahatsızlığı Facebook sayfasında paylaştığı hastane fotoğrafı ile ortaya çıkmıştı. Nuray Hafiftaş fotoğrafın altına “Kemoterapiye devam... Allah tüm hastalara şifalar versin inşAllah. Hayırlı kandiller” notunu yazmıştı.

Nurah Hafiftaş nereli?



Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 yılında Çıldır'da doğdu. İlkokulu Taksim'de okudu. İTÜ Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı. Aynı yıllarda İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı.

Nuray Hafiftaş'ın şarkıları



Nuray Hafitaşy birçok albüm çıkarmıştı. Sanatçının 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri vardı. Bunlardan "Ayrılık Nikahı", "Yalan Dünya" ve "İsyan Ediyorum"u Kibariye, "Hasret" ve "Gurbet"i ise İzzet Yıldızhan okudu. Sanatçının son albümünde ise kendisine ait Be Hey Gafil ve "Yavrular isimli iki bestesi bulunuyor. Türk Halk Müziği'nin çağdaş, otantizm'e asla ihanet etmeyen ama teknoloji'ye açık bir neferi oldu. Zaman oldu kendi kulvarında birlikte yarıştıkları meslektaşlarının albümlerinde vokal yapacak kadar alçak gönüllü ve özverili oldu.
Nuray Hafiftaş'ın Türk Halk Müziği klasik sanatçıları literatürüne girmesine neden olan özellikleri kuşkusuz sadece bunlar değil. "Eyvah Gönül" de ürettikleri eserlerden biri. Star Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkan 'Yazı Bir Dert Kışı Bir Dert' isimli son albümünün prodüktörlüğünü Yusuf Savaş üstlendi. 12 eserden oluşan bu albüm yaklaşık dört yıl aradan sonra çıktı.

Nuray Hafiftaş neden öldü?



Nuray Hafitaş'ın vefat sebebi de merak konusuydu. 2017 yılından bu yana sağlık sorunlarıyla mücadele eden Nuray Hafiftaş'a kolon ve karaciğer kanseri teşhisi konulmuştu. Kanser olduğunu öğrenen Nuray Hafiftaş yaşadığı zor günleri ile ilgili olarak, "Hayatım bir anda tepe taklak oldu. Ben normalde çok pozitif bir insanım. İlk tedaviye başladığım süreçte çok yoruldum çünkü çok yoğun bir şekilde kemoterapi alıyordum. Ancak buraya adım atar atmaz doktorumun hastalığım hakkındaki detaylı bilgi paylaşımları beni çok mutlu etti. Buraya büyük bir mutlulukla geliyorum" ifadesini kullanmıştı.


Nuray Hafiftaş'ın son paylaşımı



Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü Türk halk Müziği sanatçıs sosyal medyadan yaptığı son paylaşım yürekleri dağladı.Kalın bağırsak ameliyatından sonra karaciğerine de sıçrayan kanser nedeniyle tedavi gören Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş, hayatını kaybetti. Son paylaştığı fotoğraflarda bir hayli kilo kaybettiği gözlenen ünlü sanatçı, hayranlarından dua istemişti.

Nuray Hafiftaş vefat etti - Nuray Hafiftaş neden öldü

Haberin Devamı
YORUM YAZ