MENÜ

Ne havalarda oynandı

Portekizli hakem Proença'nın Galatasaray-Juventus maçını ertelemesi, akıllara benzer durumlardaki karşılaşmaları getirdi. Hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de Avrupa'nın çeşitli liglerinde daha kötü şartlarda maçlar devam etmişti

Ne havalarda oynandı

İstanbul’da beklenen kar yağışı dün akşam başladı. Beyaz kâbus ilk olarak futbolu vurdu. Bir anda bastıran kar sonrası hakem Proenca, önce karşılaşmaya ara verdi. Ardından da tatil etti. Bu karar birçok otoritede şaşkınlık yaratırken, akıllarda benzer hatta daha kötü hava ve saha koşullarında devam ettirilen mücadeleleri getirdi. İşten onlardan bazıları...

19 Aralık 2010 Almanya Bundesliga Leverkusen 2-2 Freiburg


Almanya’da 2010-11 sezonunun 17. haftasında Leverkusen, Freiburg’u ağırladı. Yoğun kar yağışı zemini tamamen kaplasa da hakem Seeman mücadeleyi devam ettirdi. Vidal ve Helmes ile Rosenthal ve Reisinger’in karşılıklı golleriyle karşılaşma 2-2 bitti.

13 Ocak 2013 Fransa Ligue 1 Sochaux 3-1 Marsilya


Fransa’da geçtiğimiz sezon oynanan lig karşılaşmasında kar yağışı nedeniyle neredeyse göz gözü görmüyordu. Ancak maç tatil edilmedi. Sochaux, Privat, Bakumbu ve Morel’in golleriyle 3-1 kazandı. Marsilya’nın tek sayısı Jordan Ayew’den geldi.

9 Şubat 2013 / Fransa Ligue 1 St. Etienne 4-1 Montpellier


Adres yine Fransa ve yine geçtiğimiz sezon oynanan bir karşılaşma... Maç içerisinde sık sık görevliler sahaya girerek temizleme işlemi yaptı. Tüm olumsuz koşullara rağmen Philippe Kalt mücadeleyi oynattı. St.Etienne, rakibini 4-1 mağlup etti.

27 Kasım 2013 / Şampiyonlar Ligi CSKA Moskova 1-3 Bayern Münih


Rusya’da bu sezon oynana Devler Ligi mücadelesi öncesinde tam anlamıyla kar kâbusu yaşandı. Görevliler Khimki Arena’nın zeminini temizlemek için çok uğraştı. Sonuçta yağış yoğun olarak devam etmiş olsa da Fransız hakem Gautier mücadeleyi tatil etme ihtiyacı duymadı. Bayern Münih, 3-1 kazandı.

8 Aralık 2013 Süper Lig Karabük 1-0 Kayseri


Çok değil, sadece 3 gün önce ligimizde oynanan bir karşılaşma... Karabük’te zemin bembeyaz olmasına rağmen maç normal bir şekilde devam etti ve Karabükspor Akpala’nın tek golüyle 3 puana ulaştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ