MENÜ

Mutlu ve gururlu

Kadınlar Euroleague'de şampiyon olup tarihi bir başarıya imza atan Galatasaray Odeabank'da kutlamalar sürüyor. Sarı-Kırmızılılar dün de kupayla basının karşısına çıktı, şampiyonluk sevincini bir kez daha yaşadı

Mutlu ve gururlu

Galatasaray Odeabank’ta şampiyonluk kutlamaları tüm hızıyla sürüyor. Euroleague’de önce yarı finalde son şampiyon Ekaterinburg, ardından da son finalist Fenerbahçe’yi yenip bileğinin hakkıyla şampiyonluğu kazanan Sarı-Kırmızılı kadınlar, kupayla objektiflerin karşısına çıktı. Mutlu ve gururlu oldukları her hallerinden belli olan Galatasaraylı kadınlar, şampiyonluğun hikayesini ve duygularını anlattı. Kaptan Işıl Alben çok başarılı geçen bir sezonu ikinci kupayla taçlandırdıklarını belirterek, “Türkiye Kupası’ndan sonra Euroleague şampiyonu olduk. Coach Ekrem Memnun’un da bu başarıda büyük rolü var. Bizi hem bireysel, hem takım olarak çok iyi hazırladı. Şimdi hedefimiz Türkiye Kupası şampiyonluğunu kazanmak” dedi.

Coach Ekrem Memnun da, bir antrenörün kariyerinde kazanabileceği en büyük kupayı kaldırdığını belirterek, “Hayalim buydu. 15 yıl önce çok yaklaşmıştım ama yarı finalde elenmiştik. Şimdi şampiyon olduk. Bütün oyuncularımla gurur duyuyorum” ifadesini kullandı.

Kupa kazanmak onların işi

Bu yaz Fransa’da İspanya Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonluğu’na ulaşan Alba Torrens ve Sancho Lyttle, bir yıl geçmeden ikinci kupayı bu kez Galatasaray forması altında kaldırdı. Sancho Lyttle, Avrupa Şampiyonası’nın MVP’si olurken, Euroleague’in MVP’si ise Alba Torrens oldu. Şampiyon olmanın yolunu çok iyi bilen ikili, Galatasaray forması altında da gösterdikleri performansla göz doldurdu. Torrens ve Lyttle, şampiyonlukta önemli rol oynadı. Torrens, çok çalıştıklarını ve kupayı hak ettiklerini belirterek, “İlk Euroleague şampiyonluğumu Salamanca forması altında yine Ekaterinburg’da kazanmıştım. Bu şehir bana uğurlu geliyor” derken, finalde sakat sakat oynayan Lyttle da, “Çok mutluyuz. Hak ettiğimiz bir şampiyonluk kazandık” ifadesini kullandı.



Haberin Devamı
YORUM YAZ